De moeder kreeg geen boete, wél een fikse waarschuwing van de Nederlandse politie. (Archieffoto)
Shutterstock De moeder kreeg geen boete, wél een fikse waarschuwing van de Nederlandse politie. (Archieffoto)

Achtergelaten peuter uit auto bevrijd net over Belgische grens

Een kindje van twee jaar oud heeft vanochtend ongeveer anderhalf uur alleen in een warme auto opgesloten gezeten op de parking van een bedrijf in Elsloo, net over de Belgische grens, ten noorden van Maastricht. De peuter bleef ongedeerd. De politie heeft de moeder een "fikse waarschuwing" gegeven, maar geen boete.

Getuigen hadden het kindje opgemerkt en waarschuwden de politie. Toen de agenten rond 10.30 uur ter plaatse kwamen, daagde de moeder ook snel op. Ze haalde het kindje uit de auto. Na overleg tussen de politie en ambulancemedewerkers werd beslist dat de peuter niet naar het ziekenhuis hoefde. De moeder kreeg wel het advies om het kind veel te laten drinken en naar een huisarts te gaan. De vrouw kreeg geen boete, maar wel een “fikse waarschuwing” van de politie.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Sonja De Kegel

    Hoeveel keer moet dit nog herhaald worden GEEN kinderen of dieren in een warme auto laten.

  • Michel Philippe

    Gelukkig dat het vandaag niet al te heet was. Anders was die peuter dood

Lees meer