Scott Morrison werd op het achterhoofd geraakt door een ei, maar het projectiel ketste gewoon af.
RV/Sky News Scott Morrison werd op het achterhoofd geraakt door een ei, maar het projectiel ketste gewoon af.

Activiste slingert ei naar hoofd van Australische premier

Een 25-jarige activiste heeft de Australische premier Scott Morrison bekogeld met een ei tijdens een campagne-evenement. De vrouw wilde naar eigen zeggen protesteren tegen het Australische migratiebeleid. Over tien dagen vinden er parlementsverkiezingen plaats in het land. 

De premier was aanwezig op een bijeenkomst van de ‘Country Women’s Association of Australia’ in Albury, zo’n tweehonderd kilometer ten zuidoosten van de hoofdstad Canberra. Op beelden van het incident is te zien hoe een jonge vrouw een ei gooide naar het hoofd van Morrison. Het ei ketste echter af zonder te breken en de vrouw werd onmiddellijk op de grond gewerkt door de veiligheidsmedewerkers van de premier. 

De jonge vrouw wilde het immigratiebeleid van de regering aan de kaak stellen, maar gaf geen verdere uitleg over haar actie tegenover Australische media. Ze noemde het gooien van een ei een van de “meest onschuldige dingen die je kan doen”.

Gevallen

De premier kwam er met de schrik vanaf en zei vooral bezorgd te zijn geweest over een oudere dame die ten val kwam tijdens de oproer. “Ik hielp haar recht en omhelsde haar”, schreef hij in een reeks tweets, waarin hij het ook had over “laffe activisten die geen respect hebben voor eender wie”. De regeringsleider was er op dat moment nog van overtuigd dat de activiste deel uitmaakte van een protestgroep die Australische boerderijen binnendringt om te betogen tegen dierenleed. 

“Egg boy”

Mogelijk werd de vrouw geïnspireerd door “egg boy”, de tiener uit Melbourne die eind maart een ei kapotsloeg op het hoofd van omstreden senator Fraser Anning, toen die voor de camera’s stond. Een filmpje van het incident ging in een mum van tijd de wereld rond. 

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • ROB ANTONIS

    Ook een activiste heeft zich te houden aan goed fatsoenlijk gedrag.

Lees meer