2
SAARTEXT Twitter

Activisten versieren Duitse flitspalen als zuurstokken

Een tot nu toe onbekende actiegroep heeft flitspalen in de Duitse stad Saarbrücken onklaar gemaakt door ze om te toveren tot  reusachtige zuurstokken. Dat gebeurde in het kader van ‘operatie Blitzkrieg’ (flitsers heten Blitzers in het Duits), zo stond geschreven op de plastic gevaartes.

De activisten sloegen volgens plaatselijke media zondagnacht toe. De politie meldde gisteren dat drie flitsers in het stadscentrum waren veranderd in levensgrote zuurstokken. Op foto's op Twitter was te zien dat ze van binnen vol zaten met gekleurde ballonnen. Die hielden de rood-wit gestreepte plastic hoezen overeind.

Het is nog onduidelijk wie er achter de actie aan de vooravond van Heiligabend (kerstavond) zit. De politie verwijderde de rood-witte gevaartes vrij snel. Ze verklaarde zich weliswaar geamuseerd te hebben met de reusachtige zuurstokken, maar kon ze niet tolereren. “Het afdekken van de flitsers is een overtreding van de Wegenverkeerswet omdat de apparaten dan hun werk niet kunnen doen’’, zei een woordvoerster op Radio Saarland.    

Op een van de zuurstokken die de politie in beslag nam als bewijsmateriaal, stond met zwarte stift niet alleen ‘Operation Blitzkrieg’, maar ook: ‘Yes we Candy’ en ‘Feest van de liefde’. Het is volgens plaatselijke media niet de eerste ‘Blitzkrieg’ in de stad. Vorig jaar werden enkele flitspalen besmeurd met pek en veren.

2 De reusachtige zuurstokken bleven overeind doordat de plastic hoezen gevuld waren met ballonnen.
Politiefoto De reusachtige zuurstokken bleven overeind doordat de plastic hoezen gevuld waren met ballonnen.

11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Sanne Vermeulen

    Conny dat is niet waar. Ik ben akkoord dat er snelheidscontroles aan scholen moeten komen, maar dat wil niet zeggen dat men op andere plaatsen te hard mag rijden. Gerard heeft gelijk. De snelheidscontroles dienen allesbehalve om de mensen uit te persen. Ze dienen om ervoor te zorgen dat niemand te snel rijdt en zo anderen in gevaar brengt.

  • Conny Van den Bosch

    Nee Gerard, wel snelheidscontroles op plaatsen aan scholen, wijken, ... plaatsen waar voetgangers en fietsers de baan ook moeten gebruiken en dus niet op banen met gescheiden fiets- en voetpaden en al zeker niet op autosnelwegen. Nu dienen die snelheidscontroles enkel om te autobestuurder nog meer uit te persen.

Lees meer