2 Forensisch onderzoekers zoeken naar sporen op de vrachtwagen, waarin woensdag 39 doden werden gevonden.
Getty Images Forensisch onderzoekers zoeken naar sporen op de vrachtwagen, waarin woensdag 39 doden werden gevonden.

Exclusief voor abonnees

Afschuw in stadje waar truck met 39 doden stond: “Dit is moord”

Het Engelse stadje Grays is ineens wereldnieuws: op een anoniem industrieterrein werd woensdag een vrachtwagen aangetroffen met 39 doden. De bewoners zijn geschokt en ook vrachtwagenchauffeurs reageren. “Deze mensen zijn op een onmenselijke manier gestorven. Ik hoop dat ze de daders, de mensensmokkelaars oppakken en dat ze verantwoordelijk worden gehouden voor hun misdaden.” 

Je hebt 13% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Leonarda Van Opbroecke

    Simpel. Allemaal dik straffen. Zeker diegene die smokkelaars het geld geven. Want ze betalen ze zelf om iets onwettigs te doen. Eens ze in Europa zijn hebben ze 0,0% excuus om zich nog te verstoppen. Dit heeft niets meer met veiligheid voor eigen leven te maken!!!! Voor nog meer geld in de pocket te krijgen ,ja. Degene die echt gevlucht zijn voor hun leven aanvaarden elk land. Als ze maar veilig zijn.

  • Jean De Grande

    De vraag is of de chauffeur wist van hun aanwezigheid. Als ze de insluipers zouden straffen i.p.v.ze te pamperen zou het misschien minderen. Mensensmokkelaars zijn de schuldigen. Of deze chauffeur een mensensmokkelaar is moet nog aangetoond worden.

Lees meer