7
AFP

Agent gearresteerd die jongeman (22) doodschoot in Nantes

De Franse politieagent die dinsdagavond een jongeman van 22 doodschoot is aangehouden wegens "vrijwillig gebruik van geweld door een persoon van de openbare orde die geleid heeft tot de dood zonder de intentie om te doden". Dat heeft de procureur van Nantes, Pierre Sennès, gezegd. Na het schietincident kwam het tot zware rellen in de Franse stad.

De politie wilde het voertuig van het slachtoffer controleren nadat die een overtreding had begaan. De 22-jarige Aboubakar F. weigerde mee te werken, waarna hij plots met zijn wagen achteruit reed. Daarbij reed hij tegen een politieagent, waarna een van diens collega’s het vuur opende op de wagen. De auto kwam uiteindelijk tot stilstand tegen een barrière.

De twintiger werd door een kogel geraakt in de hals en overleed bij aankomst in het ziekenhuis. Volgens de lokale politiechef Jean-Christophe Bertrand raakte de aangereden agent lichtgewond aan een knie.

Nadat het overlijden van de jongeman bekend was geraakt, kwam het tot rellen in verschillende delen van Nantes, meer bepaald de probleemwijk Breil. De politie werd bekogeld met stenen en molotovcocktails en reageerde met traangasgranaten. Minstens drie voertuigen werden in brand gestoken. Ook een winkelcentrum vatte vuur.

De Franse premier Édouard Philippe heeft opgeroepen tot de grootst mogelijke transparantie in het onderzoek naar de omstandigheden van het overlijden. Hij veroordeelde ook het geweld in Nantes.

7
AFP
7
Photo News
7
AFP
7
EPA
7
EPA
7
AFP

35 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Philip Coeman

    Is toch een bijzonder slecht signaal naar onze maatschappij niet waar ? Dit niet alleen naar de nieuwkomers toe (die onze democratie en waarden aan hun laars lappen) maar veel erger nog: wat is dit een ongeloofelijke demotiverende mokerslag voor de politiemensen (in het algemeen) die dagelijks hun leven wagen teneinde hun job naar te doen! behoren te doen!

  • Gino Denil

    Hoe duidelijk, Bernaerts Diane. Was je er bij. Misschien stond de agent schuin achter de wagen in de dode hoek. Licht gekwetst aan de knie. Niet echt overhoop gereden. En je kan kiezen tussen schieten om te doden en schieten op de banden. Daarom is een onderzoek naar de omstandigheden altijd nodig. En als het gevolg is dat je wagen of je huis in de fik gaat heb je misschien wel wat vragen bij die aanpak.

Lees meer