Whittier
Twitter Whittier

Agenten trekken met pantservoertuig door straat Minneapolis en vuren verfkogels af op toeschouwers

Een inwoner van Minneapolis heeft via Twitter beelden gedeeld van agenten die door haar straat, een residentiële wijk, trekken terwijl ze naar alle bewoners schreeuwen dat die naar binnen moeten gaan. Ze zijn vergezeld van een pantservoertuig en vuren verfkogels af naar burgers die niet meteen gehoorzamen. Het is een verontrustend tafereel dat doet denken aan scènes uit de dystopische reeks The Handmaid’s Tale.

“Ga naar binnen! Ga naar binnen!”, schreeuwen de agenten, die van kop tot teen gehuld zijn in beschermingsuitrusting en wapenstokken bij zich dragen. De beelden werden vrijdagavond gemaakt door Tanya Kerssen, een bewoner van de wijk. Wanneer Kerssen en de mensen met wie ze in haar doorportaal stond, niet meteen reageerden, riep een van de agenten “light ‘em up” (een uitdrukking die zoveel betekent als “open het vuur”, red.) en werd er een verfkogel op hen afgeschoten. Die raakte een van de aanwezigen. Nochtans stonden Kerssen en haar compagnons op privéterrein aan de deur van hun eigen woning.

Kerssen schreef bij de video dat het leden de Nationale Garde en het politiedepartement van Minneapolis betrof. In een verklaring aan de lokale televisiezender Fox 9 liet de Nationale Garde echter weten dat hun agenten niet betrokken waren bij dit incident.

In Minneapolis en verscheidene andere steden in de VS werd de Nationale Garde ingeschakeld als gevolg van de vele rellen die in het land uitbraken na de zinloze dood van George Floyd, een zwarte man die tijdens zijn arrestatie stierf nadat agent Derek Chauvin zijn knie minutenlang in zijn nek zette. 

7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Gino Denil

    Super mogendheden komen op, bloeien, geraken in verval en vallen uit elkaar.

  • Leo Kaya

    Wij moeten niet kappen op de USA. Vlaanderen stemde eenzelfde programma als Trump in de USA uitvoert. Hier is dat de combinatie van NVA en Vlaams Belang programma's. Velen vinden trouwens dat net die 2 grootste partijen de regering moeten vormen. Hopelijk komt het in september zo ver.

Lees meer