In tegenstelling tot eerder in de week waren er vandaag geen gewelddadige protesten. Ongeveer tweehonderd mensen betoogden vreedzaam in de hoofdstad Tunis.
AP In tegenstelling tot eerder in de week waren er vandaag geen gewelddadige protesten. Ongeveer tweehonderd mensen betoogden vreedzaam in de hoofdstad Tunis.

Al bijna 800 betogers vast in Tunesië

De Tunesische autoriteiten hebben vandaag circa 150 actievoerders opgepakt, onder wie enkele leiders van de oppositie. Ook eerder in de week grepen ordetroepen in bij protesten tegen de hoge prijzen en de verhoging van belastingen. Volgens de Tunesische regering zitten inmiddels bijna achthonderd betogers vast.

In tegenstelling tot eerder in de week waren er vandaag geen gewelddadige protesten. Ongeveer tweehonderd mensen betoogden vreedzaam in de hoofdstad Tunis.

Activisten en leiders van de oppositie hebben opgeroepen zondag opnieuw de straat op te gaan in Tunis. Dan is het acht jaar geleden dat het regime van de autoritaire leider Zine el Abidine Ben Ali ten val kwam. Daarna moesten ook in enkele andere Arabische landen dictators wijken.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Dominique Vandamme

    Hou je vast, een nieuwe zee vluchtelingen is op komst, en wellicht terecht, maar we hebben de plaatsen al uitgedeeld, en in Duitsland gaan ze er ook een rem op zetten...,

Lees meer