Photo News/Reuters

Al meer dan 89.000 handtekeningen om Fifth Avenue aan Trump Tower om te dopen tot President Barack H. Obama Avenue

Het begon als een grap, maar intussen hebben al meer dan 89.000 mensen een online petitie getekend die het deel van Fifth Avenue aan de Trump Tower in New York een nieuwe naam wil geven: President Barack H. Obama Avenue. En het aantal stijgt snel.

“De stad Los Angeles heeft president Barack Obama onlangs geëerd door een stuk van Freeway 134 vlakbij Downtown LA naar hem te vernoemen”, klinkt het bij de organisatoren. “We vragen aan de burgemeester van New York en het stadsbestuur hetzelfde te doen met een deel van Fifth Avenue.”

Redden

Daarbij worden enkele van de “vele verwezenlijkingen” van Obama opgesomd, zoals “het redden van de natie van de Grote Recessie, zijn twee schandaalvrije ambtstermijnen en het uitschakelen van Osama bin Laden, het brein achter de aanslagen van 11 september, die aan meer dan 3.000 inwoners van New York het leven kostten”.


De vrouw achter de petitie – Elizabeth Rowin – vertelde aan het Amerikaanse magazine Newsweek dat alles vorig jaar begon als een grap. “Eerlijk”, klinkt het. “Ik zag een komiek een grapje maken over hoe boos het Trump zou maken als de straat naar president Obama genoemd zou worden en ik dacht: waarom niet?”

Volgens de vrouw werd ze al gecontacteerd door enkele leden van het stadsbestuur van New York die interesse hebben om iets met haar voorstel te doen. Mocht het erdoor komen, zou het nieuwe adres van de Trump Tower: 725 President Barack H. Obama Avenue, New York, NY 10022 worden.

Horde

Er is echter nog een belangrijke horde te nemen. Volgens Newsweek moet de persoon naar wie een straat wordt vernoemd minstens twee jaar overleden zijn voor een dergelijke aanvraag kan worden ingediend. Rowin laat zich daar echter niet door uit het veld slaan. “Ik ben er zeker van dat die voorwaarde aangepast kan worden”, klinkt het vastberaden. “In LA zijn er intussen al twee straten vernoemd naar Barack Obama.”

23 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Rudolf Pressiatiuck

    Als je een cover-up operatie om een inschattingsfout die doden tot gevolg had, bewapening van Mexicaanse drugs kartels, discriminatie bij de belastingdienst, illegale afluisterpraktijken, een geheime 2de private server voor staatsafspraken die openbaar horen te zijn, miljarden aan belastinggeld geven aan corrupte bankiers terwijl hardwerkende belastingbetalers hun job en woning kwijt raken door diezelfde bankiers,... al geen schandalen wil noemen....

  • Rudolf Pressiatiuck

    Erwin Kinderen van de ouders scheiden gebeurde ook onder Obama, Bush en Clinton, en dat is in't belang vd kinderen waarvan men eerst wil vaststellen dat dit echt hun ouders zijn. Betere handelsdeals voor je land proberen af te dwingen is allesbehalve een schandaal. En hoe het beter kan hoef ik niet te laten zien, dat doet Trump reeds.

Lees meer