2 De lichamen van de overledenen worden door forensische medewerkers op de weg gelegd.
AP De lichamen van de overledenen worden door forensische medewerkers op de weg gelegd.

Al zeker 21 doden bij botsing tussen vrachtwagen en bus in Guatemala

Bij een botsing tussen een bus en een vrachtwagen zijn gisteren minstens 21 doden en meerdere gewonden gevallen in het oosten van Guatemala. Onder de dodelijke slachtoffers zijn negen minderjarigen in de leeftijd van 7 tot 16 jaar. Meer dan tien anderen zijn gewond geraakt, aldus het nationale rampencentrum van het Midden-Amerikaanse land.

Het ongeval vond plaats in de buurt van de stad Gualán in het oostelijke departement Zacapa, op zo’n 150 kilometer van de hoofdstad Guatemala-Stad. De passagiersbus was op weg van de noordoostelijke regio Petén naar de hoofdstad.

Het is nog niet duidelijk wat de crash veroorzaakt heet. Volgens lokale media verloor de chauffeur van de vrachtwagen terwijl hij te hard reed de controle over het stuur en reed hij in op de bus. Op foto’s is te zien hoe de vrachtwagen op zijn kant ligt in een bocht van de tweebaansweg, met de vrijwel totaal vernielde bus iets verderop.

De chauffeurs van beide voertuigen zijn door de politie meegenomen voor ondervraging. De wegpolitie is nog bezig met de identificatie van de slachtoffers. Zeven van de reeds geïdentificeerde dodelijke slachtoffers zijn minderjarigen tussen de zeven en zestien jaar oud.

2 Het wrak van de bus, waar een vrachtwagen achterop inreed.
AP Het wrak van de bus, waar een vrachtwagen achterop inreed.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer