5 Men drive through a flooded road after Wipha typhoon in Hanoi, Vietnam August 4, 2019. REUTERS/Kham
REUTERS Men drive through a flooded road after Wipha typhoon in Hanoi, Vietnam August 4, 2019. REUTERS/Kham

Al zeker tien doden door taifoen Wipha in Vietnam

In Vietnam zijn, na de doortocht van de tropische wervelstrom Wipha, de lichamen van nog eens vijf mensen aangetroffen. Dat brengt de totale dodentol op tien. Elf mensen zijn nog vermist, melden de Vietnamese autoriteiten.

De provincie Thanh Hoa is het zwaarst getroffen: daar zijn vijf mensen omgekomen en zijn tien mensen als vermist opgegeven, is te lezen in een verklaring van de Centrale Stuurcommissie voor de Preventie van Natuurrampen.

De meeste vermisten komen uit het district Quan Son, waar een volledig dorp verwoest werd door snelstromend water. Twintig huizen werden daar meegesleurd door het water.

Wipha is donderdagavond aan land gekomen in de provincie, Quang Ninh, waar zich de bekende Halong Bay bevindt. Tegen zaterdag was de taifoen afgezwakt tot een tropische depressie. In hoofdstad Hanoi viel daardoor zondag onophoudelijk regen.

In de getroffen provincies in het noordoosten zijn goed 800 soldaten in de weer om de bevolking bij te staan. Er worden de komende dagen nog meer overstromingen en aardverschuivingen verwacht. 

5
EPA
5
REUTERS
5
EPA
5
AFP

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer