5 Mohammad Reza Kolahi Samadi werd begin jaren 80 in Iran ter dood veroordeeld. In 2015 werd hij in Almere vermoord.
rv/Omroep Flevoland Mohammad Reza Kolahi Samadi werd begin jaren 80 in Iran ter dood veroordeeld. In 2015 werd hij in Almere vermoord.

Exclusief voor abonnees

Ali leefde jarenlang met een enorm geheim in een simpel Nederlands rijtjeshuis. Tot huurmoordenaars een einde maakten aan zijn leven

Wie was Ali Motamed?

Zeker twee decennia leefde 'Ali Motamed' met een enorm geheim in een rijtjeshuis in Almere. Nu is hij het middelpunt van een diplomatieke rel van jewelste. Iran maakte in 2015 via huurmoordenaars een einde aan zijn geheim én aan Motameds leven.

Ali Motamed ging zelden naar feestjes, nooit naar bruiloften, zelfs niet naar de begrafenis van zijn eigen zwager. Na het werk keek de elektricien van Eneco bij voorkeur binnen naar de televisie. En de Iraniër wilde al helemaal niet dat er foto's van hem op sociale media verschenen.

Ontmaskering

Je hebt 14% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Guido Schockaert

    Het bwijs dat men zich - na het plegen van heel zware misdaden - zomaar in West-Europa decennia lang kan verschansen. Blijkbaar wordt hier in het Westen snel geloof gehecht aan een verbaal opgegeven identiteit. De overheden moeten zich hierbij toch wel eens vragen gaan stellen.

Lees meer