Het zwembad waar het drama plaatsgreep.
Sun Hill Hotel Het zwembad waar het drama plaatsgreep.

Alisa (12) onder water gezogen in Turks hotelzwembad en verdronken

Een Russisch meisje is na elf dagen bezweken na een dramatisch ongeval in een hotelzwembad in het Turkse Bodrum. Alisa Adamova (12) kwam met haar arm vast te zitten in een waterpomp en werd onder water gezogen. Pas na vijftien minuten kon ze uit het water worden gehaald.

Het meisje uit Sint-Petersburg logeerde met haar familie in het viersterrenverblijf Sunhill Hotel. Ze gleed van een waterglijbaan het zwembad in en dreef richting een pomp die op volle kracht aan stond. Ze raakte met haar arm vast te zitten en werd onder water gezogen. Ze spartelde en gebruikte al haar krachten om zich zelf los te worstelen, tevergeefs. Haar vader dook haar meteen achterna en kreeg de hulp van zes andere hotelgasten.

Volgens getuigen waren er geen redders aanwezig en bleek het hotelpersoneel niet in staat om de pomp uit te schakelen. “Het lukte pas na tien minuten om het toestel uit te zetten, maar haar armpje stak te diep in de installatie vast”, verklaarde de Poolse toerist Tomasz Grushalski aan lokale media. Haar vader en de zes anderen trokken vervolgens de waterpomp kapot, wat lukte. Een deel van de installatie zat nog rond haar arm. Alisa kreeg langs het zwembad mond-op-mondbeademing. Een ambulance bracht haar naar het ziekenhuis.

Russische dokters trokken naar het hospitaal om hun Turkse collega’s bij te staan. Het meisje is na elf dagen alsnog bezweken. Een Russische diplomaat wil dat de Turkse justitie het incident tot op het bot uitzoekt. Drie personeelsleden van het Sunhill Hotel zijn ondervraagd. “Ons leven zal nooit meer hetzelfde zijn”, verklaarde Alisa’s vader aan het nieuwsagentschap Fotanka.  

10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Daan Pieters

    Ja want de Russen werken ook altijd supergoed mee aan aan elk onderzoek....

  • Don Tessers

    Het zoveelste ongeluk met zwembad. Geen badmeester, geen instructies voor personeel, geen noodschakeling goed zichtbaar. Vergunning intrekken en hoge claim indienen.

Lees meer