De politie voerde op de invalswegen van Enschede controles uit voor de handhaving van het noodbevel.
Facebook politie Enschede De politie voerde op de invalswegen van Enschede controles uit voor de handhaving van het noodbevel.

Alle opgepakte Antwerpfans in Enschede weer vrij na nachtje cel, moeten 200 euro boete betalen

De 19 Antwerpsupporters die gisteravond in Enschede zijn opgepakt, zijn na een nachtje cel weer op vrije voeten. Dat heeft de politie van de Oost-Nederlandse stad zonet op Facebook gemeld. In de stad was een noodbevel van kracht: het werd supporters van de Great Old verboden om de wedstrijd AZ Alkmaar - Antwerp (1-1) bij te wonen omdat de veiligheid niet gegarandeerd kon worden. De clubs speelden de heenwedstrijd voor een plaats in de groepsfase van de Europa League.

Veertien fans werden opgepakt “nadat ze eerder waren gevorderd om Enschede te verlaten en weer werden aangetroffen in de gemeente.” Zij hebben de nacht doorgebracht in het Politie Cellencentrum in de gemeente Borne, zo’n 20 kilometer ten noordoosten van Enschede. De veertien moeten een boete van 200 euro betalen, exclusief administratiekosten. Vier anderen waren in bezit van met zand gevulde handschoenen. Een individu was in het bezit van een baseballknuppel.

Op invalswegen naar het stadion zijn in totaal 200 mensen die reden in voertuigen met Belgische kentekenplaat en die geen plausibele verklaringen hadden, gevorderd om Enschede te verlaten.

Het door de Enschedese burgemeester afgekondigd noodbevel kwam er niet zomaar. “De dagen voor de matchdag kregen we zicht op verschillende supportersgroepen uit verschillende Nederlandse regio’s, Duitsland en België die elkaar gewelddadig wilden treffen in Enschede”, luidt het nog. In de binnenstad was gisteravond een groot muziekevenement.  De  politie-inzet hiervoor was al geregeld, er zouden te weinig manschappen overblijven om de veiligheid te garanderen in en rond het stadion. 

Lees ook: Antwerp-fans leggen telefoon gemeentehuis Enschede plat: “Verwensingen vliegen ons om de oren”

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • WILFRIED DE WILDE

    De toon en de handelswijze van de burgemeester doen me denken aan een of andere linkse despoot. Eigenaardig dat onze kranten daar niets meer over te vertellen hebben. Het moest President Trump eens geweest zijn, ge zoudt wat gehoord en gelezen hebben!

Lees meer