2
via REUTERS

Alle passagiers Diamond Princess getest op coronavirus, 88 nieuwe besmettingen

Ongeveer 500 passagiers zullen vandaag het cruiseschip Diamond Princess verlaten nu uit tests blijkt dat ze niet besmet zijn met het coronavirus. Het schip ligt in Japan in quarantaine. Honderden passagiers zijn wel besmet.

Op het cruiseschip zitten volgens omroep NHK nog ongeveer 3.200 mensen in quarantaine. Meer dan vierhonderd opvarenden hebben het virus. De Japanse minister van Volksgezondheid Katsunobu Kato zei dat testresultaten van andere passagiers morgen bekend moeten zijn.

Degenen zonder gezondheidsproblemen kunnen volgens de minister het schip verlaten. Dat proces duurt naar verwachting twee tot drie dagen. Passagiers die persoonlijk contact hebben gehad met iemand die het virus heeft, moeten wel langer in quarantaine. “Als u en uw kamergenoot allebei negatief testen en geen koorts of ademhalingssymptomen hebben, kunnen jullie voorbereidingen treffen om het schip te verlaten”, staat in een brief van de autoriteiten. 

Sommige landen hebben al aangekondigd hun burgers op het schip te repatriëren. De Verenigde Staten haalden zondag al meer dan driehonderd mensen op. Tijdens die evacuatie bleek dat veertien mensen besmet waren met het virus. Zij mochten toch mee en zullen in hun thuisland worden behandeld. Ook andere landen, waaronder Australië en Canada, hebben bekendgemaakt burgers op het schip te repatriëren. Het Verenigd Koninkrijk maakte vandaag bekend ook mensen met een vliegtuig te willen ophalen. Er zou al contact worden gezocht met Britten aan boord.

2
REUTERS

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer