Alle passagiers nu weg van 'mazelenschip'

Op Curaçao hebben gisteren in de loop van de dag alle 28 overgebleven passagiers het 'mazelenschip' Freewinds verlaten. Dat betekent dat er sinds 28 april, toen bij een vrouwelijk bemanningslid op het cruiseschip mazelen werd geconstateerd, geen enkele besmetting bij is gekomen.

Nadat een geval van mazelen was geconstateerd bleef het cruiseschip in quarantaine op het eiland Saint Lucia. Vorige week zaterdag legde het weer aan in de haven van Curaçao, de vaste basis van het schip. Daar werden alle 318 opvarenden gecontroleerd en mochten 41 mensen gaan. Afgelopen zondag werd besloten dat de rest mocht gaan; op 28 mensen na.

Die zijn dus gisteren uiteindelijk wel mogen vertrekken. De maximale tijd waarop een nieuw geval van mazelen zich zou kunnen openbaren is nu ook verstreken, zo luidt het in een persbericht van het ministerie van Volksgezondheid. Daarmee is alle gevaar op verdere besmetting geweken.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer