2 De Slovenen zijn weer aan het skiën geslagen.
REUTERS De Slovenen zijn weer aan het skiën geslagen.

Alle volwassenen krijgen in Slovenië vakantiebon van 200 euro om toerisme te herlanceren

Elke volwassen Sloveen zal een aankoopbon van 200 euro ontvangen om uit te geven in de horeca en zodoende het toerisme te herlanceren. Kinderen krijgen vijftig euro. Slovenië was vorige week het eerste land in Europa dat officieel het einde van de coronapandemie aankondigde.

"Wij willen de Sloveense burgers ertoe aanzetten minstens twee dagen ergens in het land door te brengen. We willen hen motiveren om wat meer geld uit te geven en zo onze toeristische sector een duw in te rug te geven", zei een regeringsadviseur tegenover een Sloveens televisiestation. De vakantiebonnen staan op naam, zijn niet in geld uit te wisselen en gelden tot het einde van het jaar.

Dit regeringsvoorstel maakt deel uit van een steunpakket voor de nationale economie. Het parlement moet het nog voor het einde van de maand goedkeuren.

2
REUTERS

Slovenië is in 2004 tot de Europese Unie toegetreden. Voor de 2 miljoen inwoners werd toerisme almaar belangrijker. De sector was vorig jaar goed voor twaalf procent van het bruto binnenlands product. Vijftig procent van het grondgebied bestaat uit bossen.

Vorige week riep Ljubljana het einde van de coronapandemie op zijn territorium uit. Sindsdien kondigde het land de geleidelijke opening van zijn grenzen voor Europeanen aan. Slovenië telt tot nu toe amper 1.468 besmettingen en 105 sterfgevallen.

Lees ook: België praat met buurlanden over ‘reisbubbel’, maar ook deze grenzen gaan wellicht open (+)

8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Stefanie van Dijk

    Scheelt dat in Slovenie velen zelfs met zo'n bon niet uitgebreid op vakantie kunnen, gevolg er worden minder bonnen verzilverd, maar degenen die dat wel doen gaan ook extra geld uitgeven wat nu net hun bedoeling is. Zou je zoiets hier doen dan boekt iedereen iets voor max. 199 incl. eten of zonder en gaan terug thuis eten

  • Alfons Schepers

    Als 'lanceringspremie' is dit een prima initiatief zou ik zeggen.

Lees meer