reuters

Alpinisten landen met vliegtuig op minder dan 400 meter van top Mont Blanc: “Dit is een provocatie”

Twee Zwitserse alpinisten hebben de beklimming van de Mont Blanc aanzienlijk ingekort door met een klein vliegtuigje minder dan 400 meter onder de top te landen. Vandaar zetten ze de tocht naar de top voort, met de politie in hun kielzog.

Het duo landde met het toestel op 4.450 meter hoogte. Stephane Bozon van de bergreddingsdienst van Chamonix vertelde dat de politie het vliegtuig opmerkte op de oostflank van de Mont Blanc. Nochtans is het in die zone verboden om te landen. 

De twee Zwitsers waren uitgerust met touwen en stijgijzers en waren al begonnen met de beklimming naar de top toen ze werden onderschept door de politie. De bergbeklimmers werden van de Mont Blanc gestuurd, maar kregen wel toestemming van de politie om weer op te stijgen.

De burgemeester van het naburige Chamonix noemde de landing op 4.450 meter hoogte een "provocatie" en een "ontoelaatbare aanval op het hooggebergte". Welke straf de Zwitsers eventueel boven het hoofd hangt, is vooralsnog onduidelijk.

8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Koen Frankie

    De Moderne (Luie) Mens in 2019 , te gek om te zien

  • Gino De Neef

    Zever.

Lees meer