Amerikaans leger geeft geheime beelden vrij van UFO die door gevechtspiloten werd gespot

Eergisteren maakte het Pentagon bekend dat het Amerikaanse defensieministerie jarenlang tientallen miljoenen dollars heeft gepompt in onderzoek naar onverklaarbare luchtfenomenen. Vandaag geeft het Amerikaanse leger beelden vrij die tot nog toe geheim waren gebleven. Het gaat om een UFO die in 2014 werd gespot door piloten van gevechtsvliegtuigen. Volgens één van die piloten accelereerde het mysterieuze tuig "zoals niets dat ik ooit heb gezien". "Daar wil ik ook eens mee vliegen", voegde hij er aan toe.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De gevechtspiloten waren er op uit gestuurd om een onbekend vliegend tuig te gaan onderzoeken terwijl het voor de kust van San Diego hing. De video die het Amerikaanse ministerie van Defensie vrijgaf is de opname van de reactie van de piloten die het witte ovalen tuig opspoorden. De opnames werden bestudeerd door een geheim team dat tussen 2007 en 2012 meldingen van UFO's moest onderzoeken. Pas enkele dagen geleden heeft het Pentagon bekend dat het jaarlijks 22 miljoen dollar stak in het Advanced Aviation Threat Identification.

De beelden die zopas werden vrijgegeven tonen hoe in 2014 een object zo groot als een passagiersvliegtuig werd waargenomen door twee F/A-18 Super Hornets, gevechtsvliegtuigen die vanop het vliegdekschip Nimitz waren opgestegen. 

Geen vleugels, rotor of uitlaatpluimen

Commandant David Fravor en luitenant Jim Slaight voerden een routinevlucht uit tijdens een trainingsmissie toen ze de vraag kregen een 'object' te gaan onderzoeken. Het object was gespot door het oorlogsschip USS Princeton en vloog op een hoogte van 2.4 km. De Princeton spoorde toen al twee weken mysterieuze vliegende objecten op.

"Kijk eens naar dat ding, maat", zegt één van de piloten in de clip. "Het is aan het draaien". Aan The New York Times verklaarde Fravor dat het tuig ongeveer 12 meter lang was, "geen vleugels, rotor of uitlaatpluimen" had en "groot genoeg was om de zee te beroeren toen het 50 meter boven het water hing".

Ik heb geen idee wat ik toen heb gezien, ik weet alleen dat het accelereerde als niets wat ik ooit heb gezien. Ik wil er ook wel eens mee vliegen

Eén van de piloten die de UFO spotte

"Ik heb geen idee wat ik toen heb gezien, ik weet alleen dat het accelereerde als niets wat ik ooit heb gezien". De piloten kregen vervolgens het bevel naar een zogenaamd 'cappunt' te vliegen, ongeveer 100 kilometer verderop. Maar over de radio kregen ze al gauw de melding dat het tuig hen in snelheid had geklopt. "We waren minder dan 60 km verwijderd, maar in minder dan een minuut was dat ding al op ons cappunt". Het tuig was verdwenen tegen de tijd de piloten daar aankwamen, waarna ze het gebied verlieten. "Het was sneller dan onze F-18's. Ik wil met zo'n ding vliegen", zei Fravor.

Mysterie blijft

De oversten van de piloten onderzochten de zaak niet verder en het blijft onduidelijk wat de piloten precies hebben gezien. Volgens experts is er altijd een verklaring voor zogenaamde UFO-waarnemingen, zij waarschuwen dan ook dat het ontbreken van een verklaring nog geen bewijs is van buitenaards leven.

Het Pentagon verklaarde dat het UFO-programma vijf jaar geleden werd geschrapt omdat de overheid andere prioriteiten stelde. Het is echter niet duidelijk of dergelijke UFO-waarnemingen nog onderzocht worden. Volgens betrokkenen bleef het programma in een andere vorm bestaan.

De fondsen voor het UFO-programma van het Pentagon kwamen er aanvankelijk vooral op vraag van de voormalige Democratische senaatsvoorzitter Harry Reid, die bekendstaat om zijn belangstelling voor ruimtefenomenen.

Twee gevechtspiloten zagen het mysterieuze vliegende voorwerp dat ongeziene snelheden haalde.
US Department of Defence Twee gevechtspiloten zagen het mysterieuze vliegende voorwerp dat ongeziene snelheden haalde.

67 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Carlos Simonis

    Of UFO's bestaan, ze zijn er gewoon. Niemand heeft het over groene mannetjes of buitenaards leven, dat maken de mensen zelf van om het belachelijk te maken. Wanneer ruimtevaarders en piloten met zulke waarnemingen komen dan zijn het serieuze waarneningen, en die waarnemingen bestaan al jaren. De meesten durven hier niks over te zeggen, want het kan hun baan kosten of ze worden belachelijk gemaakt, maar UFO's zijn er altijd geweest.

  • GUSTIN HARRY

    Zeggen dat er geen ander leven mogelijk is als je hier zelf rondloopt is achterlijk

Lees meer