Illustratiebeeld
Thinkstock Illustratiebeeld

Amerikaans leger verspert hackers van Russische trollenfabriek toegang tot internet

Computerdeskundigen van het Amerikaanse leger hebben verhinderd dat hackers van een beruchte Russische trollenfabriek in november toegang kregen tot het internet om de Amerikaanse kiezers te beïnvloeden. Dat heeft The Washington Post vandaag onthuld, zich beroepend op informatie van anonieme overheidsfunctionarissen.

De aanvalsactie van het ‘US Cyber Command’ was gericht tegen het Internet Research Agency (IRA) uit Sint-Petersburg. De medewerkers van dat instituut, dat indirecte steun geniet van het Kremlin, deden zich tijdens de verkiezingscampagne van 2016 online als Amerikanen voor en verspreidden toen valse berichten in een poging de stembusgang bij te sturen.

“Ze hebben het IRA in wezen offline gehaald'', aldus een ingewijde. De operatie was het eerste spierballenvertoon van het Cyber Command, in samenwerking met de geheime dienst NSA. 

President Donald Trump en het Congres stemden vorig jaar in met nieuwe regelgeving om de offensieve capaciteit op te krikken.

Bekijk ook:

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Gerry Cle

    Goed zo, democratische leiders moeten verkozen worden zonder leugens en beïnvloeding van buitenlanders. We mogen niet het risico lopen dat de volgende Amerikaanse president een leugenachtige racistische maffiabaas blijkt te zijn.

  • Pieter Janssens

    Wel straf hé als je weet dat alle staatsverkeer en administratie van 99% op Windows loopt. Die samenwerkt met de NSA van USA ... alle info wordt gescreend door software. Zelfs bepaalde woorden die je in 1 tekst intikt, dan slaat het daar in alarm... Dus wie spioneert denk je ?

Lees meer