2 De kist met Joel Barnes wordt door collega's weggedragen.
AP De kist met Joel Barnes wordt door collega's weggedragen.

Amerikaanse brandweercommandant sterft op begrafenis van jonge collega

Honderden brandweermannen kwamen vandaag in het Amerikaanse Maine bijeen om de tragische dood van een jonge collega te herdenken, die bij bluswerkzaamheden om het leven was gekomen. Maar de tragedie werd nog veel groter toen een korpschef op het afscheid getroffen werd door een fatale hartstilstand.

Terwijl de aanwezigen de laatste dienst bewezen aan de 32-jarige Joel Barnes, die eerder deze maand dodelijk gewond raakte toen hij een collega wilde beschermen tegen de vlammen, werd korpschef Gary Sacco getroffen door een hartstilstand en met spoed naar een ziekenhuis gereden. Bij aankomst op de eerste hulp bleek hij te zijn overleden, zo verklaarde woordvoerder Matt Wickenheiser van het Maine Medical Center.

“Onze harten, al gebroken door het verlies van kapitein Joel Barnes, treuren nu ook om het verlies van korpschef Gary Sacco. Als bewijs van zijn loyale karakter, verloor Sacco zelf zijn leven, terwijl hij de laatste eer bracht aan zijn gevallen broeder. Maine heeft twee van zijn beste mensen aan de hemel toevertrouwd”, aldus de gouverneur van Maine, Janet Mills.

Duizenden belangstellenden

De dienst werd gehouden in de Cross Insurance Arena, een van de weinige locaties in Maine die groot genoeg was om de massale bijeenkomst met duizenden belangstellenden te organiseren. Barnes is de eerste brandweerman in zeker dertig jaar in de staat Maine die bij de uitoefening van zijn werkzaamheden om het leven kwam.

Gouverneur Mills liet alle vlaggen halfstok hangen om Barnes te eren. Ze zei dat zijn leven en zijn werk een voorbeeld waren van “onwankelbare moed, onzelfzuchtigheid en liefde voor zijn medemens”.

2
AP

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • raul mechelen

    Respect.

Lees meer