Archiefbeeld, Barack Obama en de Canadese premier Justin Trudeau.
getty Archiefbeeld, Barack Obama en de Canadese premier Justin Trudeau.

Amerikaanse ex-president Obama roept Canadezen op om Trudeau te steunen

Barack Obama heeft zijn steun uitgedrukt voor de Canadese premier Justin Trudeau. De voormalige Amerikaanse president zegt te hopen dat de Canadezen hem een nieuwe termijn gunnen. Zaterdag zijn er verkiezingen in Canada.

Obama zegt op Twitter dat hij er trots op was om samen te werken met Trudeau toen hij president was. "Hij is een hardwerkende, krachtdadige leider die grote kwesties zoals de klimaatverandering aanpakt. De wereld heeft zijn progressief leiderschap nu nodig", luidt het.

Een tweede termijn is niet zeker voor Trudeau. Vorige maand kwam hij onder vuur te liggen nadat beelden waren opgedoken waarop hij te zien is met donkere schmink. Daarvoor was hij al in opspraak gekomen door zijn aanpak in een corruptieonderzoek naar ingenieursbedrijf SNC-Lavalin. 

In de peilingen zijn de Liberale partij van Trudeau en de Conservatieve partij ongeveer even groot, maar de liberalen hebben wel een voorsprong in zetelaantal. 

Bekijk ook:

Video van in zwart geschminkte Justin Trudeau opgedoken

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Karel Tichmann

    Ik vraag me af, wat de Belgen er van denken, die in Canada wonen...

  • Steven Hernandez

    Christian Deckers met alle respect je bent appels met peren aan het vergelijken. Obama is geen president meer maar een gewone burger die zijn steun laat blijken voor Trudeau, wat heeft dat überhaupt met buitenlandse inmenging in de Canadese verkiezingen te maken. Je kan toch niet in alle ernst wat Trump gedaan heeft als president en dat zijn strafbare feiten vergelijken met wat Obama nu doet als doodnormale burger die zijn steun betuigt voor de premier van Canada.

Lees meer