2 In de Verenigde Staten heeft een federale rechter in Washington D.C. de regering opgedragen om DACA (Deferred Action for Childhood Arrivals), beter bekend als het Dreamers-programma, opnieuw te activeren. DACA werd in 2012 door de vorige president Barack Obama ingevoerd om bijna 800.000 "dreamers", vluchtelingen die als minderjarige aankwamen in de Verenigde Staten, te beschermen tegen uitwijzing.
REUTERS In de Verenigde Staten heeft een federale rechter in Washington D.C. de regering opgedragen om DACA (Deferred Action for Childhood Arrivals), beter bekend als het Dreamers-programma, opnieuw te activeren. DACA werd in 2012 door de vorige president Barack Obama ingevoerd om bijna 800.000 "dreamers", vluchtelingen die als minderjarige aankwamen in de Verenigde Staten, te beschermen tegen uitwijzing.

Amerikaanse federale rechter beveelt Trump om Dreamers-programma weer op te starten

In de Verenigde Staten heeft een federale rechter in Washington D.C. de regering opgedragen om DACA (Deferred Action for Childhood Arrivals), beter bekend als het Dreamers-programma, opnieuw te activeren. Dat berichten lokale media.

DACA werd in 2012 door de vorige president Barack Obama ingevoerd om bijna 800.000 "dreamers", vluchtelingen die als minderjarige aankwamen in de Verenigde Staten, te beschermen tegen uitwijzing. 

Huidig president Donald Trump kondigde op 5 september vorig jaar aan dat hij begin maart een punt achter het programma zou zetten. De schrapping van het programma wordt sindsdien echter verhinderd door gerechtelijke procedures.

Grensmuur

De Amerikaanse regering heeft nu nog tot 23 augustus om de beslissing van de federale rechter John Bates aan te vechten. Als zijn beslissing van kracht gaat, zal de Amerikaanse overheid opnieuw aanvragen onder het Dreamers-programma moeten aanvaarden.

Trump had eerder het voortbestaan van DACA nog als tegenprestatie beloofd als congresleden ermee akkoord gingen om fondsen vrij te maken voor zijn befaamde grensmuur met Mexico.

2 Trump had eerder het voortbestaan van DACA nog als tegenprestatie beloofd als congresleden ermee akkoord gingen om fondsen vrij te maken voor zijn befaamde grensmuur met Mexico. Op de foto een pro-Trump en anti-migratiebijeenkomst in San Diego.
AFP Trump had eerder het voortbestaan van DACA nog als tegenprestatie beloofd als congresleden ermee akkoord gingen om fondsen vrij te maken voor zijn befaamde grensmuur met Mexico. Op de foto een pro-Trump en anti-migratiebijeenkomst in San Diego.

19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Jin Niemandal

    Hier zijn er toch veel mensen die slecht geïnformeerd zijn of zijn het russen ... .

  • Roger Boni

    Die kinderen kwamen toen terecht in die ' nu vermaledijde opvangkampen' en 'waren gescheiden van hun ouders'. Eigenaardig dat er toen daartegen niet geprotesteerd werd noch door rechters , noch door de democraten , noch door de beroepsprotesteerders.

Lees meer