Op de historische top op 12 juni spraken Trump en Kim Jong-un de nucleaire ontwapening van Noord-Korea af.
AFP Op de historische top op 12 juni spraken Trump en Kim Jong-un de nucleaire ontwapening van Noord-Korea af.

Amerikaanse geheime diensten twijfelen aan Noord-Koreaanse nucleaire ontwapening

Amerikaanse geheime diensten twijfelen eraan of Noord-Korea wil degelijk zijn nucleaire wapens ontmantelt, zo heeft de Amerikaanse zender NBC vandaag bericht.

Het luidt dat Pyongyang in de voorbije maanden wel een testsite voor kernkoppen heeft vernietigd. Maar anderzijds heeft het land op meerdere geheime plaatsen de aanmaak van brandstof voor kernwapens opgevoerd.
Noord-Koreaanse verrijking van uranium zou militaire doeleinden dienen.

NBC baseert zich op vijf mensen die met geheime diensten vertrouwd zijn. "Er zijn absoluut niet mis te verstane aanwijzingen dat zij (het Noord-Koreaanse regime) proberen de VS te misleiden", zei één van de vijf aan NBC.

Op 12 juni hebben de Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un elkaar in Singapore ontmoet. In een gezamenlijke verklaring engageerde Pyongyang zich tot nucleaire ontwapening. Waarop Trump nadien de Noord-Koreaanse nucleaire dreiging als van de baan bestempelde.

20 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Peter Bonacasa

    Wel het verdrag met Iran opblazen, wat vol met garanties en controles zat, en dan een flutakkoordje met Noord-Korea sluiten. Die grote Dealmaker toch, hij is zo stabiel en zo geniaal dat niemand snapt wat hij doet - hijzelf incluis.

  • Dirk Lathouwers

    Amerikaanse inlichtingdienst twijfelt aan alles.

Lees meer