2 Area 51 in de VS.
AFP Area 51 in de VS.

Amerikaanse marine bevestigt bestaan opnames ufo's

De Amerikaanse marine heeft bevestigd dat de beelden van ufo's uit 2015 authentiek zijn. De opnames van de onbekende vliegende objecten zijn gemaakt door piloten van de marine.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Wat er op de beelden te zien is, kan of wil de marine niet zeggen. “Het zijn niet geïdentificeerde objecten", zegt woordvoerder Joe Gradisher tegen CNN. De clips, die tussen december 2017 en maart 2018 zijn uitgebracht door To The Stars Academy of Arts & Sciences, lijken snel bewegende, langwerpige objecten te tonen die zijn vastgelegd door geavanceerde infraroodsensoren.

De objecten die in de drie vrijgegeven clips getoond worden, zijn zogenaamde 'ongeïdentificeerde luchtfenomenen’ (unidentified aerial phenomena, uap), aldus Gradisher. Op beelden uit 2004 is te zien hoe een piloot een vliegend object in het vizier krijgt, waarna het object zodanig versnelt dat het uit beeld verdwijnt en niet meer te lokaliseren is. 

Twee video’s uit 2015 bevatten dan weer audio-opnames van twee piloten die proberen te begrijpen wat ze net gezien hebben. 

“Het is een f****g drone, gast", zegt een piloot tegen zijn collega.

“Mijn god, ze vliegen allemaal tegen de wind in.”
“Kijk naar dat ding, man.

Gradisher zei dat de transparantie van de marine over ongeïdentificeerde luchtfenomenen, grotendeels wordt gedaan om stagiairs aan te moedigen om “invallen” te melden die ze op het vliegveld zien, die de veiligheid van piloten bedreigen.

Area 51

Twee Nederlandse Youtubers werden onlangs opgepakt bij het beroemde gebied Area 51 in de staat Nevada. Daar zou ufo-activiteit zijn waargenomen. Het gebied in kwestie is door de Amerikaanse overheid hermetisch afgesloten.

LEES OOK: Amerikaans leger geeft geheime beelden vrij van UFO die door gevechtspiloten werd gespot

2 Twee gevechtspiloten zagen in 2014 hoe een mysterieus vliegend voorwerp ongeziene snelheden haalde.
US Department of Defence Twee gevechtspiloten zagen in 2014 hoe een mysterieus vliegend voorwerp ongeziene snelheden haalde.

58 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Elise Van Damme

    In ons eigen belgenlandje hebben dergelijke fenomenen zich afgespeeld. En werden er ook door twee onafhankelijke f16 piloten ufos op hun radar gekadreerd! Honderden dossiers en mappen zijn hier van opgemaakt en wij zijn de geschiedenis ingegaan als één van de meest betrouwbare, credibele en best gedocumenteerde ufo-cases ter wereld. The Belgian ufo-wave van de eind jaren 80.

  • Tom Van Hal

    Unidentified. Nog niet gekend. Op deze beelden niet uit te maken wat het is. Wil niet persee zeggen dat het van buiten onze planeet komt. Vele mensen hier denken dat ufo nog steeds staat voor mars mannekes.

Lees meer