Amerikaanse militairen mogen geen filmpjes meer maken met TikTok.
EPA Amerikaanse militairen mogen geen filmpjes meer maken met TikTok.

Amerikaanse militairen mogen geen TikTok meer gebruiken door “cybergevaar”

Amerikaanse militairen mogen geen filmpjes meer maken met TikTok. De Chinese video-app is in de ban gedaan door de landmacht en de marine, omdat het gaat om een "cybergevaar", melden de militaire nieuwssite Military.com en CNN.

"We staan het niet toe op overheidstelefoons", laten de legerafdelingen weten. Het is niet bekend of de Amerikaanse luchtmacht en de mariniers TikTok ook verbieden. De legerleiding kan militairen niet verbieden om TikTok op hun eigen telefoons te gebruiken, maar kan wel oproepen om terughoudend te zijn.

TikTok is eigendom van het Chinese bedrijf ByteDance. Amerikaanse functionarissen zeggen al langer dat de app een veiligheidsrisico is. Persoonlijke gegevens van militairen en ambtenaren zouden in Chinese handen kunnen komen.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Gino De Neef

    Ze kinnen dat wel degelijk verbieden op persoonlijke gsm's. Dat is wettelijk vastgelegd. Het gebruik van sociale media kan zelfs totaal verboden worden.

Lees meer