Jeffrey Epstein.
AP Jeffrey Epstein.

Amerikaanse miljardair opgepakt voor seksuele uitbuiting van jonge meisjes

De Amerikaanse investeringsbankier Jeffrey Epstein werd gisteren gearresteerd op verdenking van nieuwe aantijgingen van sekshandel met minderjarigen, berichtten Amerikaanse media vandaag. Hij moet morgen voor de federale rechter in New York verschijnen.

Volgens de krant Miami Herald wordt de 66-jarige Epstein ervan beschuldigd tientallen minderjarigen in Florida en New York mishandeld te hebben. Epstein zou zijn slachtoffers naar verschillende huizen hebben gelokt en had seks met ze. Ook betaalde hij hen om weer nieuwe meisjes te rekruteren. Sommige meisjes waren pas dertien jaar oud. CNN berichtte dat de feiten dateren van de periode tussen 2002 en 2005. 

Het is niet de eerste zaak tegen de ondernemer.
 In 2008 werd Epstein al eens veroordeeld voor gedwongen prostitutie. Hij werd toen ook verdacht van het misbruiken van tientallen meisjes. Door een deal te sluiten met de openbaar aanklager ontliep hij een mogelijk levenslange celstraf. Uiteindelijk zat hij dertien maanden vast.

Epstein werd op het vliegveld van Teterboro gearresteerd, waar hij een privé-vliegtuig heeft staan. Hij zit in voorlopige hechtenis. Morgen moet hij voor het gerecht verschijnen in New York. 

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • ann Van Damme

    Verdeel zijn kapitaal onder die meisjes die tot hiertoe klacht hebben ingediend.

Lees meer