De politie zoekt uit of Michael Middleton (43) nog meer echtgenotes heeft.
Politie York County De politie zoekt uit of Michael Middleton (43) nog meer echtgenotes heeft.

Amerikaanse politie pakt man op met drie echtgenotes in drie verschillende staten

De politie in Maine, in de Verenigde Staten, heeft een man opgepakt die met zeker drie vrouwen in drie verschillende staten in het huwelijk trad. Polygamie is, net zoals in ons land, verboden in de VS.

Tegen de 43-jarige Michael Middleton was een arrestatieverzoek uitgevaardigd nadat hij donderdag niet voor de rechtbank in New Hampshire was verschenen. De dag erop werd hij in Ohio opgepakt. ‘Cupido van de Chaos’ is in afwachting van zijn uitlevering, tweette de politie van Franklin County.

Middleton werd in New Hampshire vervolgd, omdat hij daar in het huwelijk trad, terwijl hij al met twee vrouwen was getrouwd in Alabama en Georgia.

Zijn laatste vrouw verklaarde dat ze dacht dat hij van haar hield, maar werd uiteindelijk voor 20.000 dollar opgelicht. De zaak ging aan het rollen toen zij een klacht indiende bij de politie. “Hij ging heel subtiel te werk. Hij vroeg nooit direct om geld, maar smeekte mij om een nieuwe computer te kopen. En dan bracht hij hem terug naar de winkel en hield vervolgens het geld”, zo getuigde Alicia Grant in Newsweek.

Mocht Middleton schuldig worden bevonden dan kan hij tot zeven jaar celstraf worden veroordeeld. Volgens onderzoekers zouden er mogelijk nog meer echtgenotes van Middleton in het land kunnen rondlopen.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • FRIEDA VAN KEYMEULEN

    Bij de Mormonen zou het mogen.

  • guido vermeyen

    polygamie...hoeveel wonen er niet met verschillende vrouwen/mannen samen, zonder gehuwd te zijn ...veelwijverij in Afrika is daar zelfs een status.

Lees meer