2 Anthony Fauci.
Photo News Anthony Fauci.

Amerikaanse topviroloog Fauci geeft toe: "We hebben ernstig probleem"

De snelle toename van de besmettingen door het nieuwe coronavirus in het zuiden van de Verenigde Staten vormt een "ernstig probleem", zo heeft Anthony Fauci, directeur van het American Institute of Infectious Diseases, vandaag toegegeven. “Er is nog werk aan de winkel”, zei president Donald Trump later op de dag. Trump verwees opnieuw naar de Covid-19-pandemie als “de pest”.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

"We hebben een ernstig probleem in bepaalde gebieden", zei Dr. Fauci, de belangrijkste viroloog van de VS, tijdens een persconferentie van de crisiscel van het Witte Huis. Hij zei dit nadat vice-president Mike Pence de Amerikanen probeerde gerust te stellen over de huidige situatie.

"We hebben echt opmerkelijke vooruitgang geboekt", had Pence gezegd tijdens de eerste briefing van de Coronavirus Task Force het Witte Huis in bijna twee maanden. Maar volgens Fauci zijn ook staten als New York die deels heropleven kwetsbaar voor een nieuwe opflakkering van het coronavirus. De viroloog riep vooral jongeren op tot het nemen van hun verantwoordelijkheid. Hij benadrukte dat ze in een “onderling verbonden” samenleving leven: “Als je besmet raakt, infecteer je zelf iemand anders, die dan weer iemand anders besmet”, zei hij. “En uiteindelijk infecteer je iemand die kwetsbaar is. Dat kan een grootmoeder zijn, een grootvader, een oom in chemo- of radiotherapie, of een kind met leukemie.”

Met ongeveer 40.000 gemelde gevallen had het aantal nieuwe corona-infecties in de VS donderdag een nieuwe piek bereikt.  Onze correspondent Greet De Keyser ziet hoe het in de VS van kwaad naar erger gaat.

2
Photo News

13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • joannes Roderigas

    niet moeilijk, met iemand die denkt dat hij alles weet en alles kan doen aan het roer die je constant beschuldigd. je zou voor minder.

  • Johan Goris

    Ernstig, maar ook interessant deze opflakkering in warme gebieden. Hierbij lijkt het me duidelijk dat vooral te dicht bij elkaar staan belangrijker is dan de koude.

Lees meer