AFP

Amerikaanse topviroloog Fauci: “VS gaan richting 100.000 nieuwe besmettingen per dag”

Het aantal besmettingen van het coronavirus in de VS is volgens een telling van persbureau Reuters met een nieuw recordaantal van meer dan 47.000 toegenomen. Het gaat om de grootste dagelijkse toename in de VS sinds de uitbraak van het virus. Indien de tendens niet omkeert zouden er dagelijks 100.000 nieuwe besmettingen kunnen bijkomen. Daarvoor waarschuwt Anthony Fauci, directeur van het Instituut voor Infectieziekten, in de Amerikaanse Senaat. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

"Ik zou niet verbaasd zijn indien we naar 100.000 (nieuwe infecties) per dag gaan indien het land er niet in slaagt de uitbraak van het coronavirus onder controle te krijgen", getuigde de immunoloog. "We gaan de verkeerde kant uit en hebben het duidelijk niet onder controle nu”, zei Fauci.

Gisteren uitte de arts al kritiek op staten die ondanks waarschuwingen hun economieën weer hebben opgestart terwijl het virus nog niet op zijn retour was. “Dat is vragen om een ramp”, aldus Fauci, die stelde dat de forse toename van het aantal coronabesmettingen in de Verenigde Staten grotendeels de schuld is van mensen die geen afstand van anderen houden en geen mondkapjes dragen.

Recordaantal overlijdens door corona

Het is de vijfde keer in zes dagen tijd dat er meer dan 40.000 nieuwe gevallen werden genoteerd. De VS tellen ondertussen meer dan 2,6 miljoen besmettingen. Het aantal doden in de VS als gevolg van Covid-19 is gestegen tot boven de 127.000. De afgelopen 24 uur werden 1.199 bijkomende overlijdens door het coronavirus geteld. Dat blijkt uit de telling van de universiteit Johns Hopkins. Het was van 10 juni geleden dat er nog meer dan duizend Amerikaanse coronadoden waren geteld op een dag.

Trump “steeds bozer op China”

President Donald Trump haalde vandaag tot  slot nog maar eens uit naar China, het land waar het coronavirus voor het eerst werd vastgesteld. “Als ik zie hoe de pandemie zich met zijn lelijke gezicht over de wereld verspreidt, inclusief de enorme schade die is toegebracht aan de VS, word ik bozer en bozer op China”, liet hij via Twitter weten.

18 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • HUGO COOLSAET

    Ontegensprekelijk is China het eerste land geweest dat in januari het bestaan van het virus COVID-19 kenbaar maakte. Ondertussen is er ook al vastgesteld dat er, bij nader onderzoek, in december 2019 mensen overleden zijn aan Covid-19 in Frankrijk en in New-York. Wie was nu het eerst?

  • Johnny Demuysere

    Hoe een wereldmacht ten onder gaat, men vraagt zich soms af hoe het in het verleden is gebeurd met de vroegere machten.

Lees meer