Ursula von der Leyen tijdens een vergadering van het Europese Parlement in Brussel.
EPA Ursula von der Leyen tijdens een vergadering van het Europese Parlement in Brussel.

Exclusief voor abonnees

ANALYSE. Te laat, te snel, te weinig en te veel: Brussel in de corona-achtbaan

De grote Europese crises leken onder controle, toen Ursula von der Leyen aantrad. Totdat corona kwam. De nieuwe Commissievoorzitter slaapt sindsdien op een kamertje boven haar kantoor. Ze overlegt, belt, vlogt aan een stuk door. Maar of het genoeg is? “Mondmaskers met een EU-logo zou een groot succes zijn geweest.”

Je hebt 3% van dit artikel gelezen

18 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Herbert Verbeeck

    Beste mensen doe eens wat onderzoek. Zonder Europa hadden we veel minder luxe. Regulering vis, vlees, landbouw en ga zo maar door. Wat wel waar is dat het momenteel een grote mastodont geworden is zonder richting, gezien de B politiekers die daar zitten en spelen zeer belangrijk te zijn. Dat is het drama. En spijtig genoeg zie ik geen verbetering wat de roepers nog meer brandstof geeft.

  • Bruno Draulans

    Het ergste is dan nog dat zij de lznden een veeg uit de pan geeft, terwijl zij haar loonbriefje niet kan rechtvaardigen. Hadden we op EU moeten wachten, was het totale dodental vele malen meer geweest.

Lees meer