3
EPA

Antimaffiaoperatie op Sicilië leidt tot 25 arrestaties

In Trapani, in het noordwesten van het eiland Sicilië, werden tijdens een antimaffiaoperatie 25 arrestaties verricht. Dat deelde de Carabinieri vandaag mee. Volgens het persbureau ANSA behoren ook twee politici - een voormalige regionale afgevaardigde van de centrumlinkse democraten en een ex-schepen van de provinciehoofdstad Trapani - tot de arrestanten.

Paolo Ruggirello was vorig jaar bij de verkiezingen kandidaat voor de centrumlinkse Democratische Partij, maar werd niet herkozen. De verdachten worden beschuldigd van verschillende misdaden, waaronder lidmaatschap bij de maffia, het afkopen van stemmen en afpersing, klinkt het in een communiqué van de Carabinieri. 

Het onderzoek bracht ook de infiltratie van de Siciliaanse maffia op het vakantie-eiland Favignana aan het licht. Activa voor een waarde van meer dan 10 miljoen euro, waaronder een viersterrenhotel in Favignana, werden in beslag genomen.

3
EPA
3
EPA

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer