De Brusselse Syriëstrijder Yassine Lachiri.
RV De Brusselse Syriëstrijder Yassine Lachiri.

Antwerpse IS-weduwen lopen vrij rond in Turkije: ook bijzonder zwaar geval lijkt onderweg naar België

De beruchte IS-weduwen Tatiana Wielandt (27) en Bouchra Abouallal (26) zijn naar Turkije kunnen ontsnappen. Daar lopen ze naar verluidt nog vrij rond. Als ze zich melden of opgepakt worden, dan heeft het land al zes IS’ers uit België in handen - en het zijn zeker niet de braafsten die binnenkort waarschijnlijk teruggestuurd worden. 

Turkije kan immers een bijzonder zware jongen naar ons land terugsturen, nu het met de uitwijzing van buitenlandse terroristen is gestart. Dat blijkt uit de lijst van Belgische IS’ers die Ankara gevangen houdt.

Daar staat Yassine Lachiri (35) op, een Brusselaar die al voor doodslag werd veroordeeld nog vóór hij was geradicaliseerd. In Syrië was hij betrokken bij de executie van een Brusselse imam en zelfs toen hij al in Turkije opgesloten zat, bedreigde hij nog medegevangenen omdat zij afstand hadden genomen van hun radicale ideologie. (GVV)

Lees ook: Antwerpse IS-weduwen lopen vrij rond in Turkije: ook bijzonder zwaar geval lijkt onderweg naar België

164 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • walter vermeulen

    Belgische politiek ze worden helden hier die mensen horen normaal niet in onze samenleving zij hebben anderre opvattingen en zal ook nie veranderren na paar jaar lopen ze vrij rond en zullen ze vroeg of laat terug hun denkwijze openbaren en de ergste dingendoen ons systeem is daar niet tegenopgewassen om dit te verhinderren

  • michel De Blay

    @Tine Verschueren. De redactie van deze krant zou veel beter hun forum gewoon 'open' laten staan i.p.v het te modereren. Zodat er echt kan gediscussieerd worden tussen de lezers. Ik vind het echt niet kunnen dat men zomaar mensen hun bijdrage deleten.

Lees meer