2 Vrienden en familie steunen elkaar voor het huis van slachtoffer Gina DeJesus.
AFP Vrienden en familie steunen elkaar voor het huis van slachtoffer Gina DeJesus.

Ariel Castro aangeklaagd voor ontvoering en verkrachting

De Amerikaanse justitie heeft Ariel Castro niet alleen aangeklaagd voor ontvoering, maar ook voor verkrachting. Dat heeft Victor Perez, de openbaar aanklager in de Amerikaanse stad Cleveland, tijdens een persconferentie bekendgemaakt. Tegen Castro zijn vier aanklachten voor ontvoering en drie aanklachten voor verkrachting ingediend.

In het huis van Castro in Cleveland werden maandag drie vrouwen aangetroffen die al ongeveer tien jaar vermist waren. Zij bleken in de buurt te zijn ontvoerd. Ook werd een kind van een van de drie vrouwen in het huis gevonden. Twee broers van Castro zijn ook aangehouden, maar tegen hen zijn volgens Perez nog geen aanklachten ingediend. Er zijn volgens Perez geen bewijzen dat zij bij de ontvoering en de verkrachting van de vrouwen betrokken waren.

De aanklachten voor verkrachting gaan over Gina DeJesus (23), Amanda Berry (27) en Michelle Knight (32). De aanklachten voor ontvoering hebben betrekking op de drie vrouwen en op het Berry's dochter. Het meisje werd geboren terwijl haar moeder opgesloten zat in het huis van Castro.

Sinds de ontsnapping van de vrouwen afgelopen maandag hebben onderzoekers van de politie het huis van Castro en de tuin eromheen minutieus onderzocht. Er zijn touwen en kettingen gevonden waarmee de vrouwen werden vastgebonden, zo heeft politiechef Michael McGrath gisteren gezegd tegen Amerikaanse media.

Twee van de drie ontvoerde vrouwen zijn gisteren teruggekeerd naar hun families. Amanda Berry (27) ging naar het huis van haar zus. Ze nam haar 6-jarige dochter mee. Ook Gina DeJesus (23) keerde terug naar het huis, dat ze negen jaar niet heeft kunnen zien. Ze hield haar gezicht verborgen in een gele capuchon, maar hief haar hand naar het publiek dat haar toezong.

De derde vrouw, Michelle Knight (32) was gisteren nog in het ziekenhuis. Het gaat volgens een woordvoerder goed met haar.

2 Verdachte Ariel Castro.
AP Verdachte Ariel Castro.

Lees meer