2 Arnold Schwarzenegger en Greta Thunberg kunnen het uitstekend met elkaar vinden.
Reuters/Twitter Arnold Schwarzenegger en Greta Thunberg kunnen het uitstekend met elkaar vinden.

Arnold Schwarzenegger regelt een Tesla voor Greta Thunberg

Arnold Schwarzenegger heeft een Tesla Model 3 uitgeleend aan Greta Thunberg. Die gebruikte het meisje vorige week om van de VN-klimaattop in New York naar Montreal in Canada te rijden. De ex-acteur/politicus en het klimaatmeisje komen goed met elkaar overeen.

Greta Thunberg vertelde over het aanbod in de Scandinavische talkshow Skavlan. “Een van de grappigste aanbiedingen die ik kreeg, kwam van Arnold Schwarzenegger”, zei ze. “Ik mocht een elektrische auto van hem gebruiken, als ik dat wilde.” 

En zo geschiedde. Een woordvoerder van Schwarzenegger bevestigde aan Car and Driver dat hij een Tesla Model 3 voor Thunberg heeft geregeld. “Greta kan volledig elektrisch reizen doorheen de Verenigde Staten en Canada,” zei de woordvoerder. Het meisje gebruikte de auto met haar vader om vanuit New York naar Montreal in Canada te rijden, waar ze met premier Justin Trudeau sprak en deelnam aan een klimaatbetoging.

Hummer

Schwarzenegger en Thunberg kunnen het goed met elkaar vinden. “Ik moet  toegeven dat ik ‘starstruck’ was toen ik haar ontmoette”, liet hij zich eerder dit jaar al ontvallen toen ze elkaar zagen in Wenen.

2 Schwarzenegger heeft zelf meer dan een Hummer die hij liet ombouwen tot milieuvriendelijke wagen.
EPA Schwarzenegger heeft zelf meer dan een Hummer die hij liet ombouwen tot milieuvriendelijke wagen.

Schwarzenegger heeft wel meerdere elektrische wagens in zijn bezit. Zo beschikt hij over een Hummer, toch hét symbool van milieuvervuiling, waarin hij een elektrische motor liet plaatsen. De ‘Terminator’ was ooit nog de allereerste gebruiker van de civiele versie van de Hummer, een voormalig militair voertuig met een verbruik van 24 liter benzine per 100 kilometer. Later, als gouverneur van California, bekeerde Schwarzegger zich en zette zich meer en meer in voor schone energie en het milieu.

Bekijk ook: Greta Thunberg pakt wereldleiders aan: “Hoe durven jullie?”

86 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Hendrik Patyn

    De recentste studies tonen aan dat de elektrische wagen niet milieuvriendelijker is. Zou Greta weten dat die Tesla voor 27% op kolen rijdt, hahaha, zie elektriciteit mix usa. Musk en Swarchenegger denken dat ze groen zijn....

  • Geert Tamsyn

    Alle recente studies bewijzen dat EV veel milieuvriendelijker zijn dan brandstofwagens.

Lees meer