AP

Athene brengt honderden vluchtelingen naar het vasteland

Om de overvolle vluchtelingenkampen op de Griekse eilanden in de Egeïsche Zee te ontlasten, heeft de regering in Athene vandaag circa 500 migranten naar het vasteland laten overbrengen. Honderden anderen zullen de komende dagen naar de haven van Piraeus gebracht worden. Dat heeft de staatsomroep ERT gemeld.

Het is de bedoeling om tegen het einde van het jaar meer dan 10.000 migranten naar het vasteland te brengen. De laatste maanden is de toestroom van vluchtelingen en migranten weer vergroot. Alleen in september zijn er volgens cijfers van het VN-agentschap UNCHR 10.258 migranten op de eilanden gearriveerd. Het jaar voordien waren er slechts 3.960 mensen uit Turkije naar de eilanden gekomen.

Op de eilanden Lesbos, Chios, Samos, Leros en Kos verblijven momenteel 30.000 migranten, het hoogste aantal sinds de overeenkomst tussen de EU en Turkije uit maart 2016. Volgens die overeenkomst kunnen alle vluchtelingen en migranten die illegaal vanuit Turkije naar Griekenland komen, teruggestuurd worden. De verwerking van de asielaanvragen op de Griekse eilanden verloopt erg traag vanwege het gebrek aan personeel om de aanvragen te behandelen. 

7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • diane colman

    Ja de immigratie draait weer op volle toeren en Europa laat alles maar begaan. Ik vind het goed dat de Vlaamse Regering gaat snoeien in het kindergeld en immigratiebeleid want er staat ons nog één en ander te verwachten.

  • paul piens

    De deur staat weer helemaal open. Zodra migranten beseffen dat ze toch naar het vasteland zullen gebracht worden, zullen de kandidaat migranten niet meer te stoppen zijn. Hoe meer men er overbrengt, hoe meer er vanuit Turkije zullen komen. Wie dat niet wil snappen is ofwel van kwade wil ofwel oerdom.

Lees meer