5
REUTERS

Athene opgeschrikt door aardbeving van 5,3: duizenden burgers lopen straat op

Athene is rond 14.15 uur (13.15 uur in België) opgeschrikt door een vrij krachtige aardbeving. Volgens het Europees-Mediterrane Seismologische Centrum (EMSC) had de schok een magnitude van 5,3. Duizenden burgers liepen de straat op, zeggen ooggetuigen. Intussen werd ook al een zware naschok gevoeld. 

Volgens het EMSC bevond het epicentrum van de aardbeving zich zo'n 23 kilometer ten noordwesten van Athene, op 13 kilometer diepte. “Dat is vrij dicht bij het oppervlak, vandaar dat de beving zo krachtig aanvoelde”, aldus seismoloog Manolis Skordilis. Het centrum zei dat de aardschok “sterk maar gelukkig niet erg lang” was.

Er zijn momenteel geen berichten van slachtoffers. Wel waren er hier en daar stroomonderbrekingen. Sommige mensen zaten bijgevolg een tijdje vast in de lift. De telecommunicatie viel deels ook uit omdat veel burgers hun familie en vrienden probeerden te bereiken.

Tweede schok 

Ongeveer 40 minuten na de eerste beving werd nog een tweede schok gevoeld. Volgens de EMSC had die een kracht van 4,4 en was gecentreerd in dezelfde regio.

De aardbeving is vermoedelijk de eerste die de hoofdstad sinds 1999 trof. Toen kwamen 143 mensen om het leven door een aardschok met een kracht van 5,9.

5 De exacte schade wordt nog opgemeten, maar foto’s van Athene tonen alvast dat er verspreid over de stad enkele (kleine) brokstukken van gebouwen liggen.
AP De exacte schade wordt nog opgemeten, maar foto’s van Athene tonen alvast dat er verspreid over de stad enkele (kleine) brokstukken van gebouwen liggen.
5
REUTERS
5
REUTERS
5
REUTERS

5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Rony De Sutter

    Griekenland is een wankel land, op àlle gebied.....

  • knockaert annie

    Je kon de trilling voelen tot in Brussel door de breuklijn die door Athene naar ons land en in de zeebodem loopt.

Lees meer