Aung San Suu Kyi bezoekt Rohingya-gebied

De Myanmarese leider Aung San Suu Kyi heeft vandaag een bezoek gebracht aan de westerse staat Rakhine. Het is de eerste keer dat zij het gebied bezoekt sinds daar twee maanden geleden honderdduizenden Rohingya op de vlucht sloegen voor het geweld van het leger van het overwegend boeddhistische land. 

Nobelprijswinnares Suu Kyi ligt internationaal onder vuur omdat ze te weinig voor de Rohingya's zou doen.
REUTERS Nobelprijswinnares Suu Kyi ligt internationaal onder vuur omdat ze te weinig voor de Rohingya's zou doen.

De meeste leden van deze moslimminderheid vluchtten naar het buurland Bangladesh.

Volgens een regeringswoordvoerder bezocht Suu Ky de grensplaats Maungdaw in het noorden van Rakhine. Van ontvluchtten ongeveer 600.000 leden het land massaal sinds het leger een offensief begon in reactie op aanvallen van Rohingya-opstandelingen op 25 augustus.

Myanmar ligt internationaal onder zware kritiek wegens grove schendingen van de mensenrechten tegenover de Rohingya. Zo zou er sprake zijn van moord, foltering, verkrachting en brandstichting.door het leger. Nobelprijswinnares Suu Kyi ligt internationaal ook onder vuur omdat ze te weinig voor de Rohingya's zou doen.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Marc Vinck

    Wanneer moet zij die Nobelprijs inleveren . Ze heult nu mee met de leiders die ze “bestreden “ heeft. Van opportunisme gesproken . Zero respect.

Lees meer