2
EPA

Australië zet zich schrap voor hitte en sterke wind in strijd tegen bosbranden

In de Australische deelstaten Queensland en New South Wales wordt nog steeds gestreden tegen de bosbranden. De brandweer zet zich schrap want de weersomstandigheden bemoeilijken het werk. Zo zijn de temperaturen gestegen en staat er opnieuw een stevige wind, nadat het weer enkele dagen gunstiger was geweest.

Deze namiddag lokale tijd waren nog er 60 bosbranden in Queensland. Daar zijn 1.000 brandweermannen ingezet. In New South Wales gaat het om nog 68 branden, die bestreden worden door 1.300 brandweerlieden.

De hulpdiensten hebben de hele week voortdurend updates gegeven waarin de inwoners informatie krijgen over de ernst van de branden in hun gebied. In twee gebieden in Queensland kregen de bewoners de opdracht om onmiddellijk te vertrekken.

De bosbranden in Australië woeden al bijna een maand en hebben zeker 300 huizen en 1,1 miljoen hectare grond verwoest. Vier mensen zijn omgekomen.

2
EPA

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer