Beeld ter illustratie.
Shutterstock Beeld ter illustratie.

Exclusief voor abonnees

Australiër komt naar België met Tantracursussen, ex-cursisten getuigen over controversiële 'sekslessen’

Ze gingen naar The New Tantra voor seksuele bevrijding en persoonlijke groei. Maar wat er gebeurde tijdens de weekenden met tantraleider Alex Vartman (52), had veel weg van seksueel misbruik. De Australiër komt ook naar België met Tantracursussen, vijf ex-cursisten getuigen over de controversiële ‘sekslessen’.

“Alex wil je zien.” Met bonzend hart verlaat Lily, een knappe vrouw met felgroene ogen, de zaal waar studenten in opperste concentratie bezig zijn met een meditatieoefening. Het is ochtend, het cursusweekend is net begonnen. Door de gangen van het spirituele centrum in het Nederlandse Havelte dwaalt ze achter assistent Thomas aan.

Cursusleider Alex wacht haar op in een kamertje achter in het centrum. Hij zit in kleermakerszit op een tweepersoonsbed, zoals altijd gehuld in nauwsluitende zwarte kleding. Zijn lange donkere haar is in een staartje naar achteren gebonden. Hij rookt een joint, de ruimte vult zich met rook. De assistenten van Alex vormen een halve cirkel om hem heen. Ze staren Lily aan. De joint gaat van hand tot hand. Lily, die nooit eerder heeft geblowd, neemt nu toch maar een trekje.

De wereld om haar heen vervaagt. Ze voelt hoe Alex aan haar shirt trekt. “Hmm, je bent wel een beetje dik’” zegt hij. Dan, op bijna zakelijke toon: “Ik ga nu seks met je hebben.” Hij trekt haar joggingbroek omlaag en gooit haar op bed. Alex’ assistenten kijken toe. Ook Thomas, die duidelijk niet op zijn gemak is.

Je hebt 6% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • antoon maes

    De ideologie van een wereld vol permanent geluk, vrijheid, energie.... en je komt bedrogen uit met al die geluksconsulenten en goeroes. Ga naar Walibi of zo, om te ontsnappen aan het aardse tranendal, dan weet je wat je hebt; vergetelheid tegen betaling. Leven is ook pijn hebben, zoeken, zwoegen, vinden, teleurstellingen en overwinningen. Blijf weg uit het bed van het soort dat het allemaal zo goed weet en nood heeft aan een inkomen.

  • herman van cauter

    Waar kan ik inschrijven ? Dit is gewoon een manier om ongestraft en onbegrensd sex te hebben met andere mensen. Nog maar eens bewijs hoe naïef of juist slim sommigen zijn !

Lees meer