2 Klimmers van de politie kammen een moeilijk toegankelijk en rotsachtig bushgebied uit.
Belga Klimmers van de politie kammen een moeilijk toegankelijk en rotsachtig bushgebied uit.

Australische politie zoekt opnieuw met klimmers naar vermiste Théo Hayez

In Byron Bay heeft de Australische politie vandaag opnieuw klimmers ingezet in de speurtocht naar de vermiste Belgische rugzaktoerist. Het gaat mogelijk om de laatste fysieke zoekactie van de politie, zo verklaarde een bron nabij het dossier aan Belga. Vrijwilligers blijven het gebied wel nog verder uitkammen, op zoek naar sporen van de verdwenen Théo Hayez (18).

Volgens de eerder aangehaalde bron wordt er nog altijd met dezelfde intensiteit onderzoek gevoerd. Waar het onderzoek aanvankelijk echter voor bijvoorbeeld 80 procent bestond uit fysieke zoekacties en voor 20 procent uit tactisch onderzoek, wordt die verhouding geleidelijk aan omgedraaid tot er uiteindelijk enkel nog sprake is van tactisch onderzoek omdat op een gegeven moment heel het gebied is doorzocht, luidt het.

De zoekactie van vandaag concentreert zich op de noordkant van de kliffen onder aan de vuurtoren van de badplaats, waar op 1 juni om 13.42 uur - de dag na zijn verdwijning - het laatste signaal van de gsm van Théo Hayez werd geregistreerd. Het gaat om een slecht toegankelijk en rotsachtig bushgebied. Eerder werd ook de zuidkant al geïnspecteerd. 

Bekijk ook: vader vermiste Theo geeft exclusief interview.

De drie Belgische speurders die onlangs in Australië toekwamen, wonen de zoekactie bij, net als de twee speurders die ter versterking vanuit Sydney naar Byron Bay werden gestuurd. Die laatsten trekken dinsdag nog opnieuw huiswaarts, maar blijven vanuit de hoofdstad van de deelstaat Nieuw-Zuid-Wales helpen met het onderzoek. De Belgische agenten keren woensdag terug naar ons land.

2 Laurent Hayez, vader van de vermiste Theo, kamt samen met vrijwilligers een bushgebied uit.
BELGAONTHESPOT Laurent Hayez, vader van de vermiste Theo, kamt samen met vrijwilligers een bushgebied uit.

Intussen zoeken ook vrijwilligers, die nu al een maand bijna dagelijks zoekacties organiseren, verder naar sporen van de vermiste Belg. Een vijftiental mensen kamden het bushgebied langs Tallow Beach, ten zuiden van de vuurtoren, uit. Ze werden daarbij vergezeld door de vader van Théo, Laurent Hayez, die in Byron Bay verblijft zolang zijn zoon niet is teruggevonden.

De 18-jarige Théo uit Overijse was sinds eind vorig jaar op reis in Australië. Hij werd voor het laatst gezien op 31 mei toen hij een nachtclub in Byron Bay verliet, in de staat Nieuw-Zuid-Wales in het uiterste oosten van Australië. Hij moest begin juni terug naar België keren. Sindsdien wordt er met man en macht naar de jongeman gezocht door de Australische politie en vrijwilligers. 

Bekijk ook: reportage Telefacts over verdwijningThéo Hayez.

5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Victor Munster

    @Louis van hoeiland: Als die jongen zijn verdwijning zou gepland hebben, had hij niet al zijn pesoonlijke spullen in het hotel achtergelaten. Ook de kans dat hij ergens door een australische varkensboer als seksslaaf gebruikt wordt acht ik eerder onbestaande. Blijft dus over; een ongeval of moord. Ben wel nog steeds nieuwsgierig naar die andere jonge man die bij hem was toen hij die fles wijn kocht. Is die ondertussen geïdentificeerd?

  • Sobek Wessels

    Mss in het water gesukkeld en dat is in zulke gebieden vaak fataal zeker met haaien en krokodillen in zee ?

Lees meer