De getrouwde vicepremier Barnaby Joyce verwacht een kind met een jongere ex-medewerkster.
AFP De getrouwde vicepremier Barnaby Joyce verwacht een kind met een jongere ex-medewerkster.

Australische presentatrice is duidelijk na scheve schaats van vicepremier: "Stop f*cking married men"

Een Australische radiopresentatrice heeft een emotionele oproep gedaan aan haar landgenotes en vrouwen wereldwijd: ‘stóp met het neuken van getrouwde mannen’. Kate Langbroek deed de oproep naar aanleiding van een schandaal dat het land op zijn kop zet: de getrouwde vicepremier Barnaby Joyce verwacht een kind met een ex-medewerkster.

Radiopresentatrice Kate Langbroek deed de oproep gisteren in het programma Hughesy & Kate nadat ze de affaire van vicepremier Barnaby Joyce bespraken. De man, die nog getrouwd is en al drie dochters met zijn vrouw heeft, heeft een buitenechtelijke affaire met zijn voormalige medewerkster Vikki Campion, die nu in verwachting is van zijn kind. Volgens de vrouw van Barnaby Joyce was de affaire al bezig toen Campion nog voor hem werkte.

Langbroek omschreef de situatie, die Australië al een paar dagen in haar greep houdt, als “verschrikkelijk”. “Het is afschuwelijk, het is walgelijk, het is vreselijk”, zei Langbroek, die benadrukte dat ze de vicepremier niet wil ontzien en dat hij evenveel verantwoordelijkheid draagt voor de ontstane situatie als zijn minnares.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Slechte karma

“Dit (buitenechtelijke affaires, IB) gebeurt vaak, maar wat ik wil zeggen als vrouw aan andere vrouwen: stóp met het neuken van getrouwde mannen. Ik houd Barnaby ook verantwoordelijk voor zijn acties, maar als vrouw kan ik enkel voor mezelf en voor andere vrouwen spreken. Doe het gewoon niet. Stop met dat te doen. Je denkt misschien dat je er iets voor terug krijgt, maar dat is niet zo. Je veroorzaakt zoveel pijn en ongeluk en slechte karma.”

“Dat je zijn vrouw niet kent is geen excuus”, gaat de vrouw verder. “Je weet dat ze bestaat, dat ze er is. Als je met hem naar bed wil gaan, dan heeft hij de kans om eerst te scheiden van zijn vrouw en zijn familie op te breken. Dan pas kan hij zonder ballast naar jou komen. Op die manier is het oké. Mensen worden nu eenmaal verliefd en relaties zijn ingewikkeld. Maar wanneer je met een getrouwde man naar bed gaat, dan ben je een slecht mens. Je kan het wenden en keren zoals je wil, maar je bent slecht – net als de slechte man die je bed deelt, maar ik heb het nu niet over de mannen.”

Zusterschap

Co-presentator Dave ‘Hughesy’ was het roerend met Langbroek eens. “Ondanks het feit dat mannen verlangens hebben, is het zaak om ze te beheersen”, zei hij tijdens de show. “Mensen zien zichzelf op een bepaalde manier en veel vrouwen gaan er prat op dat ze feminist zijn of dat het ‘zusterschap’ voor hen heel belangrijk is”, ging Langbroek verder. “Maar een affaire met een getrouwde man hebben is totaal niet feministisch. Het is het tegenovergestelde. Het haalt het leven van een andere vrouw en haar familie totaal overhoop – en je doet jezelf er uiteindelijk ook geen plezier mee.”

Na de uitzending liepen de reacties op Kates ‘explosieve’ uitspraken binnen. De meeste vrouwen waren het eens met de presentatrice en vonden dat ze haar zegje goed gedaan had, maar anderen vonden dan weer dat een buitenechtelijke relatie alleen maar kan plaatsvinden als er binnen het huwelijk dingen al verkeerd lopen. Een getrouwde man vroeg zich dan weer af "wanneer die vrouwen achter mij aankomen."

5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • walter boelen

    stop eens met moeien wat twee volwassenen doen

  • Clement Asselman

    ...en van getrouwde vrouwen, want die vertegenwoordigen statistisch en met grote voorsprong de meerderheid van de schuinsmarcheerders!

Lees meer