De bestuurder zou verklaard hebben dat hij opzettelijk op de groep is ingereden.
Twitter De bestuurder zou verklaard hebben dat hij opzettelijk op de groep is ingereden.

Auto ramt "met opzet" groep studenten bij Toulouse: 4 gewonden, 1 kritiek

Een automobilist heeft een groep studenten aangereden voor een handelshogeschool in Blagnac, in het Franse departement Haute-Garonne, bij Toulouse. Daarbij raakten vier Chinese studenten gewond, van wie één ernstig. De bestuurder zou hebben versneld toen de studenten een zebrapad overstaken. 

 De 28-jarige man werd meteen aangehouden. Volgens radiozender Europe-1 was hij enkele honderden meters verderop gestopt. Hij stak een sigaret op en wachtte de politie op.

Procureur Pierre-Yves Couilleau bevestigde dat de man opzettelijk op de studenten ingereden is. Hij zou daar naar eigen zeggen al "een jaar over gefantaseerd hebben". Volgens de krant Le Figaro zou de man van Aziatische origine zijn en kampt hij met psychologische problemen.

De twintiger zou bij het gerecht bekendstaan voor kleinere misdrijven. Hij had geen fiche S, een aanduiding voor personen die een gevaar kunnen vormen voor de staatsveiligheid. De bestuurder verklaarde zelf dat hij al een "tiental keer" veroordeeld is. "Nu werd ik gemonitord, in het kader van veroordelingen met uitstel en met probatie."

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Mustafa Weinbaum

    Wellicht een van die "alleenstaande gevallen" van "verwarde mannen" die onderling helemaal "geen enkele overeenkomst" hebben omdat zoiets gelukkig zeker nooit niks met "religie" heeft te maken.

  • Michael Dimers

    En ja hoor ! Europa is echt op weg naar de afgrond met al die vreemdelingen ! Zorg dat jullie kinderen en kleinkinderen nog een beetje geluk kennen nu want hun verdere leven gaat een echte hel worden. En dit dankzij links. Denk daar maar eens goed over na.

Lees meer