Marc de Bonte.
Politie Nederland Marc de Bonte.

Auto vermiste Belgische kickbokser gevonden

De auto van de vermiste Belgische kickbokser Marc de Bonte is vandaag in de Nederlandse gemeente Best (Noord-Brabant) aangetroffen.  Er is geen spoor van de vermiste De Bonte. Het voertuig werd in de Wilhelminakanaalstraat in door de politie gevonden na een tip van een getuige. Een politiehelikopter zoekt mee vanuit de lucht.

Niet alleen de politie in België en Nederland, maar ook vrienden en familieleden doen alles om de vermiste kickbokser te vinden. Na een Whatsapp-bericht aan zijn vriendin in Best, vrijdagnacht, is er niets meer van hem vernomen.

De Bonte (26) had vrijdagavond met leden van Training Unit, het fitnesscentrum waar hij traint, een feestje gehad in Eindhoven. Na een afzakkertje in de grensgemeente Bladel ging hij nog een vriend in Turnhout opzoeken, vertelt trainer Ludo Kaethoven.

Na het bezoek daar, rond 00.50 uur, stuurde hij nog een Whatsapp-bericht aan zijn vriendin Marly in Best, vertelt haar vader René de Laat ook namens de familie van De Bonte. Die zou nog twee drankjes doen bij iemand en daarna naar huis komen. "Geen bier want dat drinkt hij niet."

Opsporingsbericht
Na het Whatsapp-bericht is er niets meer van De Bonte vernomen. Op allerlei camera's is hij ook niet terug te vinden, wel op de heenweg, zegt De Laat. Voor de Nederlandse politie in ieder geval reden genoeg een opsporingsbericht uit te doen. Voor familie en vrienden reden om alle plekjes af te zoeken die ze kunnen bedenken.

Zowel De Laat als trainer Ludo Kaethoven van Training Unit bezweert dat De Bonte niet past in het stereotype plaatje dat hoort bij kickboksers. Kaethoven: "Hij heeft zich altijd verre gehouden van de meer criminele circuits. Vrijdagavond is hij wat vroeger weggegaan omdat hij binnenkort wedstrijden heeft. De sport staat in alles voorop."

Gentleman
De Laat: "Dat is natuurlijk de eerste gedachte die bij veel mensen opkomt: dat zal wel een crimineel zijn. Maar Marc is een heel aardige Belgische jongen, de gentleman onder de kickboksers, zonder tatoeages, met nette ouders en een nette studie. Hij doet geen vlieg kwaad, buiten de ring. Je kunt je geen betere schoonzoon wensen."

De kickbokser uit Best reed in een zwarte Renault Clio met het Belgische kenteken 1-ANL-604. De politie vraagt mensen die meer informatie hebben rond de verdwijning van De Bonte zich te melden. De Bonte droeg een grijze kabeltrui, heeft donkerblond haar en is 1.80 m lang.

De kickbokser won een bronzen medaille bij de IFMA World Championships in 2010 en een zilveren medaille in 2012 als amateur. Met Kaethoven bereidde hij zich voor op diverse gevechten, onder meer in Eindhoven.

Lees meer