Nadia Parenzee deed wat ze kon om de ouders te helpen, maar het mocht niet baten. De baby stierf in haar armen.
EPA/Instagram Nadia Parenzee deed wat ze kon om de ouders te helpen, maar het mocht niet baten. De baby stierf in haar armen.

Baby van radeloos koppel sterft in armen van medepassagier: “Het was de verschrikkelijkste ervaring van mijn leven”

Een vlucht van Kuala Lumpur naar Perth is uitgedraaid op een vreselijke tragedie. Een baby van een Saudisch koppel was de hele tijd onrustig en huilde voortdurend. Een Australische vrouw wilde het radeloze echtpaar helpen en nam de pasgeborene in haar armen. Wat later blies kleine Farah haar laatste adem uit.

Het drama speelde zich maandag af op een vliegtuig van luchtvaartmaatschappij AirAsia. Een baby’tje van Saudische ouders was bij aanvang van de vlucht erg onrustig.

Toen Nadia Parenzee - zelf moeder en voormalig verpleegster - zag dat een stewardess een flesje aan het koppel overhandigde, concludeerde ze dat het kindje wellicht gewoon honger had. Maar de baby bleef huilen. “Ik merkte aan de ouders dat ze wanhopig waren”, vertelde Parenzee aan ABC News. De vrouw liet aan de crew weten dat ze bereid was om hen te assisteren.

Toen de Australische passagier toch probeerde wat te slapen, werd ze op de schouders getikt door een stewardess die haar hulp inriep. De vrouw kreeg de baby aangereikt. “Ik zag de radeloosheid in de blik van beide ouders. Ze droegen kleine Farah aan mij over.”

Maar het ging van kwaad naar erger. “Toen ik de baby in mijn armen had, merkte ik dat ze moeite had met ademen en haar gezichtje kreeg een grauwe kleur. Ze blies als het ware bij mij haar laatste adem uit.”

Chaos

Parenzee begon om hulp te schreeuwen en kreeg bijstand van twee artsen die toevallig aan boord waren. Zij probeerden het kindje meer dan twee uur lang te reanimeren. “Het was chaos, echte chaos. Op dat moment beseften de ouders dat hun kind er heel erg aan toe was”, vertelde de vrouw. “Ze deden een lichttest en ik zag aan de pupillen van Farah dat ze was overleden.” Alle inspanningen van de artsen aan boord bleken tevergeefs. Na de landing kon enkel nog maar de dood van kleine Farah vastgesteld worden.

Nieuw leven

Het meisje was het eerste kind van het Saudische koppel. Ze waren uitzinnig van verdriet na het verlies van hun baby. Het gezin was van plan om een nieuw leven te beginnen in Australië.

Parenzee van haar kant moet ook nog bekomen van de “verschrikkelijkste ervaring van haar leven”. Toch is het een troost voor haar dat ze de baby nog heeft kunnen bijstaan tijdens de laatste momenten van haar nog prille leven. De vrouw was ook vol lof over de crew van AirAsia.

Het is vooralsnog onduidelijk waaraan het meisje is overleden. Een autopsie moet meer klaarheid scheppen. Maar het vermoeden is dat het om een natuurlijke dood gaat.

5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Max Maddy

    @Mike Le Grand: Heel juist. Maar een vlucht van Kuala Lumpur naar Perth duurt 5h waarvan 4h over water. Australia heeft aan die zijde niet veel luchthavens met voldoende lange runways en medische faciliteiten. Vandaar misschien dat de kapitein de beslissing nam dat Perth de beste kansen bood. RIP kleintje. Sterkte aan de ouders en alle anderen.

  • Mike Le Grand

    2uur reanimeren ??? In zo een geval wordt onmiddellijk de noodlading ingezet naar de dichtst bijzijnde luchthaven door de piloten.

Lees meer