Illustration.
Getty Images/Image Source Illustration.

Baby van zes weken oud overleden aan coronavirus in VS

In de Amerikaanse staat Connecticut is een baby van zes weken oud aan het coronavirus overleden, zo heeft gouverneur Ned Lamont gemeld op Twitter.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

"Het is met hartverscheurende droefheid (...) dat wij vandaag het eerste pediatrisch dodelijk slachtoffer in Connecticut ten gevolge van #COVID19 kunnen bevestigen. Een zes weken oude pasgeborene uit de regio Hartford was vorige week levenloos naar het ziekenhuis gebracht en kon niet meer worden gereanimeerd", aldus de tweet van de bewindsman.

Het gaat wereldwijd om het jongste slachtoffer tot nu toe. In ons land overleed deze week nog een 12-jarig meisje uit GentViroloog Steven Van Gucht benadrukte toen dat het uitzonderlijk is dat jonge mensen sterven aan het virus. Maar af en toe loopt het anders. “Het herinnert ons eraan dat alle leeftijden, van tien jaar tot de hoogste leeftijd, complicaties kunnen ontwikkelen”, aldus Van Gucht. “Dit is niet de regel. Waarom het soms misloopt, weten we niet. Het is belangrijk dat dit geval per geval onderzocht wordt.” 

Lees ook:

Kunnen jonge kinderen dan toch sterven aan corona? “Hou algemene toestand, hun drinkgedrag en verandering van gedrag goed in het oog” (+)

 Waarom een tiener toch sterft aan corona en een 89-jarige het virus overleeft (+)

Lees meer