2 Een onbekende man takelde de ballon toe met een mes waarna het gevaarte tegen de grond ging.
AP Een onbekende man takelde de ballon toe met een mes waarna het gevaarte tegen de grond ging.

Ballon van ‘baby Trump’ gewelddadig neergehaald tijdens protest in Alabama

In Alabama is tijdens een demonstratie tegen de Amerikaanse president Donald Trump een van de fameuze ballons die hem afbeelden als baby, stuk gesneden. Nadat een man de ballon toetakelde met een mes, ging het gevaarte tegen de grond.

Donald Trump woonde gisteren een footballwedstrijd bij die georganiseerd werd door de universiteit van Alabama, waarop een protestgroep ook naar de universiteit trok. Dat deden ze niet alleen, maar in aanwezigheid van de bekende baby Trump-ballonnen die ze “adopteerden”. De demonstranten noemden zichzelf dan ook “babysitters”.

De baby-ballonnen zijn zo’n zes meter hoog en beelden een oranje Trump met spleetoogjes, pamper én smartphone uit. Maar nadat het exemplaar in Alabama werd opgelaten, ging het terug tegen de grond toen een man het met een mes toetakelde. Het resultaat? Een snede van bijna 2,5 meter lang. De aanvaller trachtte nog weg te rennen, maar werd toch gevat door de politie.

Waarom de nog onbekende man zich uitleefde op de ballon, is voorlopig onduidelijk. Wel zaaien de ballonnen meestal verdeeldheid, en hetzelfde gebeurde bij de footballwedsrijd. Enkele aanwezigen schreeuwden “Trump 2020” waarmee ze naar de volgende presidentsverkiezingen verwijzen. Anderen wilden dan weer selfies maken met de ballon.

2 De baby-ballonnen zijn zo’n zes meter hoog en beelden een oranje Trump met spleetoogjes, pamper én smartphone uit (archiefbeeld).
AFP De baby-ballonnen zijn zo’n zes meter hoog en beelden een oranje Trump met spleetoogjes, pamper én smartphone uit (archiefbeeld).

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer