Mensen brengen een laatste groet aan de overleden vrouw.
Cris Sohier Mensen brengen een laatste groet aan de overleden vrouw.

Begrafenis zonder dierbaren voor onbekende vrouw die doodgeschoten en gedumpt werd in Westdorpe

De nog altijd anonieme vrouw die eind juni doodgeschoten werd gevonden in het Nederlandse Westdorpe, is vanmiddag begraven op de Zuiderbegraafplaats in Terneuzen. Er was een aantal mensen aanwezig bij het afscheid, sommigen namen bloemen mee. Het waren mensen van de begrafenisonderneming maar ook mensen die de laatste groet kwamen brengen naar aanleiding van een Facebookoproep.

Zelfs na haar begrafenis is nog steeds onduidelijk wie de vrouw is. “Helaas is er dan geen geliefde van het slachtoffer aanwezig, alleen mensen die een zakelijke reden hebben”, schreef de politie in aanloop van de begrafenis. “We willen zo snel mogelijk weten wie deze vrouw is om zo haar dierbaren te kunnen informeren”, aldus de Nederlandse officier van justitie Kim Weijers.

De politie kreeg sinds afgelopen weekeinde negentig tips over haar mogelijke identiteit. Een heleboel namen waren al genoemd, aldus een politiewoordvoerster. Maar er zitten ook tientallen nieuwe namen bij. Het gaat dan ook om vrouwen uit het buitenland.

264 tips

In totaal kreeg de politie tot nu toe 264 tips over de vrouw die op 22 juni werd gevonden door een voorbijganger. “We bedanken de tipgevers hiervoor hartelijk”, reageerde de politie al. Vermoedelijk is de vrouw op een onbekende plaats doodgeschoten en daarna in het weiland aan de Sint Anthoniekade op de Nederlands-Belgische grens achtergelaten. Het gaat om een blanke vrouw van tussen de 50 en 65 jaar met kort rossig haar en een normaal postuur. Ze is 1,65 tot 1,70 meter lang.

Volgens het onderzoeksteam verzorgde de vrouw zichzelf goed. Dat blijkt onder meer uit de staat van haar gebit en nagels. “Vermoedelijk stond ze nog volop in het leven”, zegt officier van justitie Kim Weijers eerder.

Het onderzoeksteam heeft veel vermissingszaken in Nederland en België onderzocht en er zijn DNA, vingerafdrukken en gebitsgegevens vergeleken. Toch is het nog niet gelukt de identiteit van de vrouw te achterhalen. De politie heeft de hulp van het publiek ingeroepen, ook in het buitenland. Op politie.nl zijn ook Engels- en Franstalige oproepen geplaatst.

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Francine Dallenes

    Michien is er een verlicht genie in de pers die op het lumineus idee komt om een telefoon nummer te plaatsen wie weet helpt dat

  • Filip Desmedt

    Is er dan niemand die deze vrouw mist ? Dat kan toch niet .... hoe is het in Godsnaam mogelijk dat je dus zo alleen kunt staan op de wereld ... RIP , mevrouw .

Lees meer