RV

Behandeling Duitse natuurgenezer bezorgde Vlaamse patiënte gruwelijke dood

Drie patiënten van de Duitse natuurgenezer Klaus Ross, onder wie ook een Vlaamse vrouw, zijn in juli 2016 een gruwelijke dood gestorven, zo bleek vandaag uit getuigenverklaringen van nabestaanden van de overledenen voor de rechtbank in Krefeld waar de man sinds 29 maart terechtstaat.

De drie kankerpatiënten werden snel ziek. Ze begonnen te schokken, hadden veel pijn, konden niet meer lopen en raakten in coma. Dat gebeurde in de uren na een infuus met een alternatief geneesmiddel tegen kanker bij Ross. Ze werden naar ziekenhuizen gebracht, maar daar konden de artsen niets meer voor hen doen. 

Ross behandelde in 2016 in het Duitse dorpje Bracht, vlakbij het Nederlandse Roermond, kankerpatiënten. Het ging om twee vrouwen, een 55-jarige uit het Belgische Beveren en een 43-jarige vrouw uit het Nederlandse Wijk en Aalburg, en een 55-jarige man uit Apeldoorn. Zij overleden in 2016 na een behandeling door Ross. Volgens justitie als gevolg van een overdosis van het alternatieve middel 3-broompyruvaat (3-BP), een glucoseremmer. Justitie houdt Ross verantwoordelijk voor de dood van de drie patiënten, het gaat om een chemische stof.

De echtgenote van de man uit Apeldoorn pleegde twee weken na de dood van haar man zelfdoding. “Ze hadden eerder besloten dat als er een ging, de ander ook zou gaan”, getuigde een broer van de overleden man vandaag.

Ross beloofde ons dat alles natuurlijk was. Anders hadden we het niet gedaan

Weduwe slachtoffer

De Belgische weduwe en de weduwnaar uit Wijk en Aalburg lieten de rechtbank weten dat ze met de huidige kennis van zaken nooit voor een behandeling bij Ross zouden hebben gekozen. Volgens hen stelde hij zijn therapie als biologisch en natuurlijk voor.

“Ross beloofde ons dat alles natuurlijk was. Anders hadden we het niet gedaan”, zei de Nederlander. “Als we geweten hadden dat 3-BP experimenteel was en nooit op mensen uitgeprobeerd, en dat de risico’s op de lange termijn onbekend zijn, hadden we het niet gedaan”, aldus de Belgische weduwe.

De vrouw van de 55-jarige Nederlander zei vlak na de dood van haar man tegen haar zwager: “Hij is vergiftigd”. De vrouw van de Belgische patiënte belde vlak voor de dood van haar echtgenote naar Ross: “Stop met het toedienen van infusen!”

Op 14 mei gaat de zaak voor de rechtbank in Krefeld verder.

Wie vragen heeft rond zelfdoding, kan in België terecht op de Zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • jan claesen

    Ross aanklagen wegens moord met voorbedachte rade!

  • karl van dyck

    Groot gelijk Hans Schoen.Slik al 6 jaar Glivec,eerst alleen s'morgens de laatste 2 jaar s'morgens en s'avonds,telkens 400 Mg.Het houdt de Tumors in bedwang.... tijdelijk. Je wordt of bent nog een schim van wat je ooit was en al het menselijke aan jezelf verdwijnt stapje bij stapje. Snap nu de mensen HEEL goed als ze zeggen,,het is goed geweest,ik wil nu rust ''.En wat specialisten in ziekenhuizen allemaal wel niet proberen,dat wil je als mens soms niet weten.

Lees meer