2 Het appartementencomplex Arlanza, in het vakantieoord Playa d’en Bossa.
RV Het appartementencomplex Arlanza, in het vakantieoord Playa d’en Bossa.

Belg (29) kritiek nadat hij van balkon in zwembad probeert te springen op Ibiza

Een Belg (29) is in kritieke toestand nadat hij vanochtend vroeg op Ibiza probeerde om vanop het balkon van zijn flat in het zwembad van het appartementencomplex te springen. Dat meldt de Catalaanse krant El Periodico. Buitenlandse Zaken bevestigt dat er een Belg werd opgenomen op intensieve zorgen, maar heeft geen verdere info over de zaak. “Het consulaat werd niet gecontacteerd door familie van de betrokkene, maar is uiteraard beschikbaar om eventuele assistentie te verlenen”, aldus woordvoerder Karl Lagatie.

De feiten zouden om 4.40 uur gebeurd zijn in het vakantieoord Playa d’en Bossa, volgens El Periodico. Dat ligt vlakbij Ibiza-stad en is bijzonder populair bij Britse, Duitse en Italiaanse toeristen.

Eerste verdieping

Het appartement zou zich op de eerste verdieping bevonden hebben van een complex dat Arlanza heet. De Belg zou bij het ongeval een hersentrauma hebben opgelopen en overgebracht zijn naar de Polyclinique Nuestra Señora del Rosario. Over zijn identiteit is nog niets bekend.


De Belg is niet de eerste die gewond raakt bij een dergelijk ongeval. ‘Balconing’ - of het van het balkon van je hotelkamer in het zwembad springen - is al jaren een levensgevaarlijke trend aan de Spaanse costa’s en op de Spaanse vakantie-eilanden Majorca en Ibiza. Sinds 2010 zouden daarbij al een 20-tal doden gevallen zijn. Tientallen toeristen raakten ook al gewond.

2 Het appartementencomplex Arlanza in het vakantieoord Playa d’en Bossa.
RV Het appartementencomplex Arlanza in het vakantieoord Playa d’en Bossa.

7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Dietrich Vandrey

    Hoe je leven op enkele seconden kan veranderen in een vlaag van euforie en feeststemming. Sterkte aan familie en vrienden.

  • stefan crama

    We zijn allemaal jong geweest maar er zijn wel grenzen. Ik hoop alleszins dat het met hem goed komt.

Lees meer