De Belg dreigde er aan de ingang mee het pretpark op te blazen.
Getty Images De Belg dreigde er aan de ingang mee het pretpark op te blazen.

Belg (31) dreigt met aanslag in Disneyland Parijs: “Allah Akbar! Ik heb een kalasjnikov”

Een Belg (31) is afgelopen weekend aangehouden in Disneyland Parijs. Tegen een beveiligingsagent had hij gedreigd met een terroristische aanslag. “Allah Akbar”, riep hij. “Ik heb een kalasjnikov en explosieven bij en ik ga Disneyland opblazen.”

De man bezocht het pretpark samen met zijn familie. Het gaat om een voormalige inwoner van Molenbeek, van Italiaanse afkomst. Toen hij het met de bewakingsagent aan de stok kreeg, beweerde hij ook Salah Abdeslam te kennen. Die terrorist was onder meer betrokken bij de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs waarbij in totaal 130 doden vielen. “Ik heb een jaar in de gevangenis met hem doorgebracht in Fleury-Mérogis”, zei de Belg. 

Alcohol

Als gevolg van de dreigementen moest de man zich volgens Le Parisien maandag al meteen voor de rechter verantwoorden voor zijn ‘daad van terrorisme’. Zijn advocaat, die de vrijspraak vroeg, verklaarde aan de rechter dat de Belg onder invloed was van alcohol. “Hij was niet helder”, klonk het. “Alcohol verklaart veel in deze zaak.”

De rechter veroordeelde de 31-jarige man tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van acht maanden. Hij mag ook drie jaar niet meer in Frankrijk vertonen. Uiteindelijk bleek ook dat hij nooit in de gevangenis van Fleury-Mérogis had gezeten. Hij zou volgens Le Parisien in 2012 wel ooit Salah Abdeslam ontmoet hebben in een andere gevangenis.

12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • franky van damme

    als ik dat doe in Italië,dan ga ik voor 20 jaar effectief den bak in

  • Ronny Biesen

    Voorwaardelijke straf? En morgen schiet hij echt met een Kalasnikov, wat dan??

Lees meer